Osnovna škola Ive Andrića, Zagreb

 

 

Osnovna škola Ive Andrića u Zagrebu u utorak 31.10.2017. bila je domaćin “Programa prometne kulture za najmlađe”.  Edukacija je mališane podsjetila na važnost opreza u prometu.

Šareni prometni poligon razveselio je sedamdesetak učenika drugih razreda. Zahvaljujemo učiteljicama na strpljenju i koordinaciji, upravi škole i stručnoj službi na dobroj organizaciji aktivnosti, te našim vrijednim asistentima na poligonu koji su pomagali pri izvedbi, a koji su bili bivši polaznici Programa prometne kulture za najmlađe prije pune četiri godine.

U programu su sudjelovala čak tri vatrogasna društva JVP Zagreb, DVD Kupinečki Kraljevec i DVD Hrašće, a predstavljali su ih vatrogasci: Filip Navračić, Ivan Cvetić, Hrvoje Mamić, Stjepan Tatar, Tomislav Bariša, Tomislav Uzun, Natko Kučko, te Kristijan Milić. Vatrogasci su za najmlađe pripremili pravi spektakl, demonstrirali su vatrogasna vozila i opremu, gasili vatru i naučili ih osnove zaštite od požara. Ovim putem zahvaljujemo brojnoj vatrogasnoj ekipi na sudjelovanju i suradnji!

Osim vatrogasaca, programu se pridružio i Klub mladih Crvenog križa Zagreb. Volonterka Anamarija najmlađima je pokazala kako mogu pomoći pri lakšim ozljedama, a naučila ih je ponešto i o sadržaju kutije prve pomoći. Zahvaljujemo volonterki na uključivanju u program!

Pozdravljamo sve učitelje i učenike koji su sudjelovali u programu, a s novim generacijama se vidimo i sljedeće godine!