Osnovna škola Ivo Andrić, Zagreb

Naš Jumicar tim je 02.10.2018., posjetio OŠ Ivo Andrić u Zagrebu i s najmlađim učenicima održao edukaciju o sigurnosti u prometu. Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu.  U realizaciji praktičnog dijela obuke pomogli su nam i partneri:  Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrašće, i Gradsko društvo crvenog križa Zagreb.

DVD Hrašće predstavljali su zapovjednik g. Ivan Cvetić, sa kolegama Anđelkom Arbanasom, Dominikom Koprivnjakom i DVD-ovom vatrogasnom mladeži. Na radionici su pokazivali vatrogasnu opremu , a učenici su bili najviše oduševljeni time što su i sami mogli isprobati kakav je osjećaj uključiti vatrogasnu sirenu i gasiti zamišljeni požar. Hvala na jako zanimljivoj radionici!

Na radionici prve pomoći GDCK-a Zagreb, koju su predstavljali volonteri: Jana Tomljanović, Matej Črep i Ana Hrastinski, naučili smo kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć, te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni. Navodili su osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.

Veliko hvala i ravnateljici škole gospođi Dubravki Miklec  na organizaciji cijele manifestacije.

Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici, učenicima Karlu Buinjcu, Dominiku Herku, Maksimu Kalu, Luki Kostelcu i Antonio Kolaru koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!