Osnovna škola Jastrebarsko, Zagrebačka županija

Jučerašnjom  manifestacijom u osnovnoj školi Ljubo Babić u Jastrebarskom  završili smo  planirane preventivne manifestacije za 2019. godinu na području  Zagrebačke županije.

Programom smo obuhvatili učenike drugih razreda svih 31 osnovne škole i ovim putem želimo se u ime djece zahvaliti osnivaču ovih škola tj. Zagrebačkoj županiji koja je  omogućila  provedbu ”Programa prometne kulture za svoje najmlađe” kao i svim ravnateljima osnovnih škola i njihovim djelatnicima.

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu na čelu s gđom pročelnicom Mirelom Katalenac ovaj program u svojim školama provodi kontinuirano već 6 godina.

Osnovna škola Ljubo Babić posebna je po velikom broju svojih područnih škole, a to su : PŠ Cvetković, PŠ Čeglje,  PŠ Desinec, PŠ Domagović,  PŠ Petrovina, PŠ Plešivica, PŠ Sveta Jana i PŠ Volavje ,što nam je posebno drago da su svi imali  prilike proći nekoliko korisnih radionica i edukacija u izvedbi:

Jumicar Hrvatske : Predavanja teorijski dio + Prometni poligon ,

Gradskog Društva Crvenog križa Jastrebarsko : Mala škola prve pomoći

VZG Jastrebarsko- DVD Cvetković : protupožarna zaštita i prevencija od požara.

Policijska Uprava Zagrebačka – P.P. Jastrebarsko.

Mališani su kao i inače bili oduševljeni praktičnim dijelom programa.Policijski službenici iz PP Jastrebarsko gosp. Ivan Petković -kontakt policajac, budnim je okom pazio na vožnju drugašića na prometnom poligonu. Po potrebi  zaustavljao autiće i propuštao pješake i klokane.!!

Pri samoj organizaciji uložili smo puno truda da bi ovaj kompleksan  i zahtjevan program  proveli što jednostavnije kako za  djecu tako i za njihove  cijenjene učiteljice koje ovim putem puno pozdravljamo i zahvaljujemo im se na uloženom trudu i strpljenju.

Veliku ulogu u svemu imala je  cijenjena ,pedagoginja gđa Željka Grgić , od organizacije zahtjevnog prijevoza do satnice i hodograma cjelokupne manifestacije,velika profesionalnost na djelu i veliko Hvala.

Pozdravljamo i cijenjenu ravnateljicu škole gospođu Sanju Sertić pod čijom kontrolom se odvija cijeli program, te se nadamo da smo opravdali ukazano povjerenje.

Na  prometnom poligonu danas je i nedostajao pokoji autić više jer danas je bilo 120 učenika drugih razreda.

Djelatnice GDCK Jastrebarsko predvođene ravnateljicom gđom. Dunjom Vlašić i  gđom Mihaelom  Čeh  te svojim volonterskim timom,održale su kratku obuku prve pomoći za naše najmlađe. Ekipa Crvenog križa uspjela je predočiti učenicima kako izgledaju ozljede i kako ih sanirati.Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj . S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Lijepo odrađena radionica male prve pomoći,veliko BRAVO.

Provedbu vatrogasnih preventivnih aktivnosti ispred DVD Cvetković održali su cijenjena gospoda: Dominik Batušić i Tihomir Pavlaković. Najmlađe su upoznali s djelatnošću vatrogasaca, polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara.Podučavali  su naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji ,pokazivali im svoju vatrogasnu opremu,vatrogasni kamion te puštali zvučne sirene,…  Vjerujemo da će svojim zalaganjem potaknuti mališane u školama da se aktiviraju u podmlatku DVD Cvetković .  Veliko hvala na organizaciji manifestacije zapovjedniku DVD-a Jastrebarsko gosp.Goranu Batušiću.

Od iznimne pomoći danas su nam bili i učenici školske prometne jedinice 8.F.: Dorotea, Eva, Katarina i Anja,hvala cure.

Zahvaljujemo svim službama na sudjelovanju i pripremljenim aktivnostima za učenike OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko, a sve polaznike programa još jednom upozoravamo na oprez u prometu i svakodnevnom životu!

Zahvaljujemo se našim županijskim partner službama na sudjelovanju: Policijska uprava Zagrebačka  s pripadajućim policijskim postajama kao i društvima Crvenog  križa diljem županije , te mnogobrojnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima kao što je to danas DVD Cvetković, pod VZG Jastrebarsko.

Veselimo se nastavku suradnje i idemo dalje !!