Osnovna škola Ksaver Šandor Đalski, Zabok

U OŠ Ksavera Šandora Đalskog  u Zaboku, Krapinsko-zagorska županija, jučer je održana edukacija najmlađih o sigurnosti u cestovnom prometu. Manifestacija je prošla u najboljem redu, a za to su  zaslužne naše partnerske službe koje su i ovoga puta održale sjajne radionice: PU krapinsko-zagorska, PP Zabok,  GDCK Zabok  i  DVD Zabok.

Policijski službenici  pomogli su nam u održavanju reda na prometnom poligonu. Pazili su na poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka. Prezentirali su i svoju opremu – policijski motor i policijsko vozilo. Sve je to koordinirao gosp. iz PU krapinsko-zagorske, a danas smo zajedno već na drugoj lokaciji – OŠ Franje Horvata Kiša u Loboru gdje je u goste došla i OŠ Ljudevita Gaja iz Mihovljana, Krapinsko zagorske županije.

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice GDCK-a Zabok. Ravnateljica GDCK-a poslala je sjajan tim volontera,  koji su učenike  upoznali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja,a radionicu je vodio sjajan predavač g. Matija Horvat . Zahvaljujemo ekipi GDCK-a Zabok!

DVD Zabok predstavljali su stručno obučeni vatrogasci. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara.

Na jučerašnjim nesnosnim vrućinama oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

Imali smo i gosta  iz Odbora za sigurnost cestovnog prometa Krapinsko- zagorske županije (naš supervizor).

Auto škola Best sa svojim timom bila nam je podrška na terenu. Direktorica autoškole inicijator je implementacije ovog preventivnog programa u Gradu Zaboku . Hvala Vam!

Manifestacija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu RH i Grada Zaboka.

Gradonačelnik Grada Zaboka,  osobno je posjetio manifestaciju i čestitao polaznicima na usvojenim znanjima.

Posebne zahvale upućujemo ravnatelju škole , gđi pedagoginji na velikoj pomoći tijekom organizacije cijele edukacije.

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!