Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina-Zagrebačka županija

Danas je 08.05.2019  u OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina proveden je Program prometne kulture za najmlađe drugih razreda.Učenici su  iskušali svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli da nije lako biti vozač. Uz Jumicar instruktore, od velike pomoći bili su nam predstavnici  PP Sv. Ivan Zelina, GDCK Sv. Ivan Zelina i DVD-a Blaževdol. Vjerujemo da je mališanima novo iskustvo bilo zanimljivo!

Policijski službenik g. Ivica Plemenčić iz PP Sv. Ivan Zelina pomogao nam je u održavanju reda na prometnom poligonu. Ipak, svi su poštivali prometne propise i vozili oprezno pa nije bilo potrebe za zaustavljanjem mladih vozača. Pazio je na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu. Hvala na strpljenju tijekom prve vožnje naših mališana gospodinu policajcu i policijskoj postaji Sv. Ivan Zelina.Cijela manifestacija održana je i uz podršku iz PU Zagrebačke na čelu s gospodom: Velimir Tišma, Mislav  Švigir i  Mišić Krešimir.

GDCK Sv. Ivan Zelina predstavljali su osobno  ravnateljica  gđa. Branka Puhelek, Marina Pecak asistentica i voditelj volontera i Sandra Slabe magistar sestrinstva. Polaznicima su demonstrirale pružanje prve pomoći pri lakšim ozljedama, od velike pomoći bili su i volonterke iz 8b !! Hvala na sjajnoj radionici!

Vatrogasce su predstavljali gosp.Tomislav ripić,Dominik Nakić,Darko Strelar . Učenici su saznali mnogo o prevenciji od  požara, a pri tome se i odlično zabavili. Učenicima su održali poučnu i zanimljivu radionicu o prevenciji i gašenju požara. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili  i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici uz  pozdrtav: VATRU GASI,BRATA SPASI!!

Neizostavno, zahvaljujemo upravi škole na čelu s ravnateljicom gđom. Lidijom Crndić i svim učiteljicama na strpljenju, dobroj suradnji i cjelokupnoj organizaciji. Hvala i učenicima iz školske prometne jedinice: Ivanu,Bruni i Leonu.

Podsjećamo na oprez u prometu i vidimo se već sljedeće godine!