Osnovna škola Plitvička Jezera

Osnovna škola Plitvička Jezera u ponedjeljak, 07.05.2018. bila je domaćin Programa prometne kulture za najmlađe. Mališani su tijekom dana uživali u terenskoj nastavi, ponajprije u vožnji na prometnom poligonu, a pri tome su naučili mnogo toga.

 

U edukaciji su sudjelovali PU ličko-senjska – policijski službenik za prevenciju gđa Sandra Tošić Kružičević i PP Korenica – policijski službenik vozač motocikla g. Davor Draženović i pomoćnik načelnika za policiju g. Stjepan Vojnić. Zahvaljujemo policiji na sudjelovanju i potpori u programu.

Programu se priključila ekipa DVD-a Korenica kojeg su predstavljali zamjenik zapovjednika g. Ivan Cindrić, vatrogasci vozači g. Nikica Marić i g. Damir Palijan i vatrogasac g. Željko Marijanović. Vatrogasci su učenicima pokazali čime se bave. Zahvaljujemo ekipi na sudjelovanju i zanimljivoj vatrogasnoj radionici!

Pridružilo nam se i Općinsko društvo Crvenog križa Plitvice. Ravnateljica gđa Anita Ugarković, gđa Radmila Orlić i Brankica Orlović učenicima su demonstrirale kako pomoći pri lakšim nezgodama. Veliko hvala timu prve pomoći na aktivnostima.

Zahvaljujemo i Hrvatskom centru za razminiranje i višoj savjetnici za edukaciju gđi Marti Kovačić koja je održala radionicu o zaštiti od zaostalih eksplozivnih naprava i oružja.

Manifestaciju je uveličao i predsjednik općinskog vijeća g. Ante Bionda koji je učenicima simbolično podijelio potvrdne o uspješnom sudjelovanju.

Osnovnu školu pozdravljamo do sljedeće godine, a učenike podsjećamo na oprez u prometu!