Osnovna škola Sesvetski Kraljevac, Zagreb

U osnovnoj školi Sesvetski Kraljevac – Grad Zagreb,

danas, 11.09.2019.god. započela je nova sezona „Programa prometne kulture za najmlađe“.

Time je Zagrebačka  škola obilježila početak školske godine i sve nas podsjetila na važnost opreza u prometu za sve školarce, posebno najmlađe.

Šareni prometni poligon razveselio je oko 80 učenika drugih  razreda. Na današnjoj edukaciji djeca su bila veoma poslušna i puna želje za novim znanjima i spoznajama, a program su obogatile radionice o prvoj pomoći i vatrogasne vježbe.

Plavci iz PU-Zagrebačke,Policijska postaja Sesvete,brinuli su da sve prođe u najboljem redu.Policijski službenik gosp. Mihael Pilot i vođa ophodnje gđa Tatjana Ded djeci su pomagali u različitim prometnim situacijama te odgovarali na mnogobrojna pitanja.

Posebnu zahvalu na sjajnoj koordinaciji upućujemo  gosp.Krešimiru Mišiću iz Službe za sigurnost cestovnog prometa-PUZ-a.

Program prometne kulture za najmlađe posebno dolazi do izražaja u ovoj nama posebno dragoj školi jer tu nam  u edukaciji sudjeluju  vatrogasno društvo koji su manifestaciji dali dodatni značaj.

Najmlađi učenici imali su prilike upoznati se s opremom i radom vatrogasaca,neizostavno je stoga spomenuti ih ,DVD-a Sesvetski Kraljevec : M.Ivančić,P.Bošnjak,T.Hrenić i D:Belegić polaznicima su pokazivali opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara.

Hvala Vam do sljedeće zajedničke manifestacije uz pozdrave:  vatru gasi,brata spasi.

Mališani su imali priliku naučiti ponešto i o osnovama prve pomoći od Kluba mladih Crvenog križa Zagreb, koji su učenike  upoznavali  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.Hvala volonterima :   Petra Šendulović,Ivor Pondelak,Mia Vukmirović  i Dorotea Vončina na sudjelovanju!

Radionicu kratke prve  pomoći   te  osnovama pružanja pomoći ozlijeđenima uspješno su organizirali djelatnici  Gradskog društva Crvenog križa Zagreb ,ovim putem posebno se zahvaljujemo  Vladimiri Čivrag Gosarić i Mariji Magdaleni Mlinarić.

Zahvaljujemo svim učiteljicama na strpljenju i koordinaciji,te našim vrijednim asistentima na poligonu 8e : Sara,Ivan,Matej,Marija,koji su pomagali pri izvedbi programa.

Ovim putem posebnu zahvalu upućujemo gosp.ravnatelju i gđi pedagoginji  na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu, još jednom  veliko HVALA.

Dragi naši polaznici, nadamo se da je ova edukacija, osim  zabavna, bila i korisna, te da će te ubuduće biti dodatno oprezni u prometu i svakodnevnom životu!

Prvašići, vidimo se sljedeće godine na istom mjestu!

Do sljedeće godine, puno pozdrava iz Jumicar-a! OPREZNO U PROMETU !!!

Kako nam je bilo,pogledajte u našoj galeriji.