Osnovna škola Sveta Nedjelja, Zagrebačka županija

Nakon obilne jučerašnje kiše,izronio je lijep i sunčan dan,idealan za realizaciju Programa prometne kulture za najmlađe u osnovnoj školi Sveta Nedjelja-Zagrebačka županija.  Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi: PP Samobor ,DVD Sveta Nedelja,GDCK Samobor.

 

Policijski službenik iz PP Samobor gosp. Krunoslav Ječić budnim je okom pazio na vožnju drugašića na prometnom poligonu. Po potrebi je zaustavljao aute i propuštao pješake i klokane.S ponosom je pokazivao djeci svoje službeno policijsko vozilo,veliko hvala na sudjelovanju!

Našoj su se ekipi pridružili i pripadnici DVD-a Sveta Nedelja tj.mi njima,jer smo bili gosti na njihovom vatrogasnom dvorištu gdje ovim putem želimo se zahvaliti na gostoprimstvu.

Zapovjednik gosp. Petar Mikin i zamj.zap. gosp. Zvonimir Mikin organizirali su veliki tim:Ksenija i Mateja Dutković,Mihaela Kovačić i Tatjana Čutić i ostali prisutni vatrogasci podučavali su naše mališane o tome čime se bave i kako ispravno reagirati u opasnoj situaciji. Veliko hvala našim hrabrim vatrogascima na poučnoj aktivnosti za učenike! Vjerujemo da su mnogo naučili!

U provedbi radionice prve pomoći pomogao nam je i GDCK Samobor, kojeg su predstavljali ravnateljica gđa.Anica Francetić Kufrin  i zaposlenica gđa. Josipa Čepuran . Mališani su naučili kako pomoći unesrećenima, ispravno postavljanje u bočni položaj i zaustavljanje krvarenja.Od velike pomoći bili su i volonterke iz 8b,8e i 8d ,hvala GDCK Samobor na suradnji!

Zagrebačka županija sufinancira provedbu edukacija u svim školama na svojem području pa tako i ovu školu u partnerstvu s gradom Sveta Nedelja.Jednom riječju HVALA.

Ovim putem puno pozdrava i veliku zahvalu upućujemo i ravnateljici osnovne škole Sveta Nedelja gđi. Anici Magdalenić za dobrodošlicu i izvrsnu organizaciju! Zahvaljujemo i svim učiteljicama na odličnoj suradnji na terenu kao i učenicima iz školske prometne jedinice 8b i 8c: Ravena,Hana,Patrik i Tin.

Vidimo se i sljedeće godine s novim generacijama. Do tada, oprezno u prometu!