Osnovna škola  “Vazmoslav Gržalja”, Buzet-Istarska županija

U Osnovnoj školi  “Vazmoslav Gržalja” Buzet-Istarska županija, danas je bilo veselo i bučno, jer su policijske i vatrogasne sirene  oglašavele  da se  u ovoj školi provodi ”Program prometne kulture za najmlađe”. Program je proveden s učenicima 2. razreda. Najmlađi su imali prilike obići nekoliko radionica koje su uz Jumicar prometni poligon održale službe partneri: PU Istarska-Ured načelnika, PP Buzet, Gradsko društvo crvenog križa Buzet i JVP Buzet.

Buka i sirene čuli su se i do same uprave Grada Buzeta, pa nam je u goste pohrlio i sam gradonačelnik gosp.Siniša Žulić sa svojom zamjenicom gđom. Anom Pernić, a s njima je pošla i pročelnica gđa. Elena Grah Ciliga, te su nakon završetka programa polaznicima podijelili i svečana priznanja. Hvala im u ime djece na podršci i sufinanciranju ovog preventivnog programa od strane grada Buzeta.

Dok su se najmlađi okušali u ulozi vozača, djelatnici i volonterke Crvenog križa grada Buzeta: gđa. Mihela Blagonić koja je predvodila svoje volonterke: Mihaelu Božić, Nikolinu Jovanov, Karlu Jakac i Emu Bauer najmlađe su naučili osnovama prve pomoći.

U međuvremenu, u radionici vatrogasaca bilo je živo, djeca su se imala priliku upoznati se sa zanimanjem vatrogasaca, njihovim vozilom i bogatom opremom. JVP Buzet danas su predstavljali: gosp. zapovjednik smjene Draženko Krivičić i vatrogasac vozač Nenad Vrbaški.

Djeca su po prvi puta u životu imala priliku sjesti u pravo policijsko vozilo, upaliti rotacijsko svijetlo i upoznati se sa zanimanjem naše policije. Na sjajno odrađenoj radionici zahvaljujemo se: voditeljici odjela prevencije PU istarske Alici Rosić-Jakupović, zajedno sa kolegom Aleksandrom Šerovićem iz odjela prevencije, kolegama iz PP Buzet Ivi Smoljić i Jasmini Kajin.

Dodatno zahvaljujemo učiteljicama i ravnateljici gđi. Jadranki Bartulić osnovne škole na dobroj organizaciji i provedbi manifestacije.

Dragi naši polaznici, nadamo se da je ova edukacija, osim zabavna, bila i korisna, te da će te ubuduće biti dodatno oprezni u prometu i svakodnevnom životu!