Osnovna škola Veliko Trojstvo, Bjelovarsko-bilogorska županija

Program prometne kulture za najmlađe jučer je proveden u osnovnoj školi Veliko Trojstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,  bilo je veselo i bučno, jer su policijske i vatrogasne sirene  oglašavale  da se  u ovoj školi provodi ”Program prometne kulture za najmlađe”. Program je proveden s učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda. Najmlađi su imali prilike obići nekoliko radionica koje su uz Jumicar prometni poligon održale službe partneri: PU Bjelovarsko-bilogorska – prometna policija Bjelovar, Vatrogasna zajednica Veliko Trojstvo i Jumicar prva pomoć.

Nakon interaktivnog predavanja u  školi, najmlađi su imali priliku okušati se u ulozi vozača na školskom igralištu gdje ih je dočekao veliki prometni poligon s malim automobilima prilagođenih njihovom uzrastu. Istovremeno učenici su aktivno primjenjivali naučeno znanje o cestovnom prometu na Jumicar poligonu za najmlađe, upoznavali se s poslovima koje obavljaju policijski službenici i vatrogasci, te imali priliku vidjeti njihovu opremu i vozila. Radionicu  prve pomoći je vodio gosp. Domagoj Štetner i asistent gosp. Sven Tomić koji je učenike  upoznao  s osnovama  pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Djeca su po prvi puta u životu imala priliku sjesti u pravo policijsko vozilo, upaliti rotacijsko svijetlo i upoznati se sa zanimanjem naše policije. Na sjajno odrađenoj radionici zahvaljujemo se: voditeljici odjela prevencije PU Bjelovarsko bilogorske, gđi. Barbari Vukalović, policijskoj službenici za preventivu gđi. Andrei Lugarić i gosp. Saši Marasu.

Manifestaciji su se pridružili i Vatrogasna zajednica Veliko Trojstvo, a radionicu su održali zamjenik zapovjednika gosp. Ivan Trstenjak, operativni vatrogasac Zoran Prašnjički, te pripadnici vatrogasne mladeži: Sara Birač i Karlo Vunderlih.

Vatrogasci su polaznike učili  o djelatnosti vatrogasaca, učenicima su pokazali što sve rade vatrogasci, sadržaj vatrogasnog vozila i naučili ih ponešto o prevenciji od požara. Hvala vatrogasnom timu na uključivanju u program uz pozdrav: Vatru gasi-brata spasi !!

Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, posebno ravnateljici škole gospođi Sanji Vranješević, te stručnoj službi i učiteljicama za dobru organizaciju i ugodno druženje!

Program prometne kulture omogućili su NPSCP,MZO i općine: Veliko Trojstvo i Šandrovac. Ovim putem se zahvaljujemo svim pokroviteljima .

Veliki pozdrav svim našim partnerima i učenicima uz napomenu: oprezno na cestama!