Osnovna škola Vladimir Deščak, Rakitje

Osnovna škola Vladimir Deščak u Rakitju danas je bila domaćin Programa prometne kulture za najmlađe. Sunčan proljetni dan bio je idealan za edukaciju mališana u cestovnom prometu, a u manifestaciji su, osim Jumicar tima, sudjelovali i PP Samobor i DVD Rakitje.

 

Policijski službenik iz PP Samobor, gospodin Marko Rimac, pomogao nam je u održavanju reda na prometnom poligonu. Pazio je na poštivanje prometnih propisa i sigurnost svih sudionika u prometu. Hvala Vam na suradnji!

Jumicar tim za najmlađe je učenike pripremio i edukativnu radionicu osnova prve pomoći. Mališani su imali priliku naučiti razliku između prve i hitne pomoći te što učiniti u slučaju lakše nezgode.

Uz navedene aktivnosti odvijala se i radionica vatrogasne ekipe DVD-a Rakitje.  DVD su predstavljali g. Dario Devčić, Filip Krnjić, Ivan Štimac i Mihael Petričko. Vatrogasci su polaznicima pokazali vatrogasno vozilo i opremu te ih upoznali s aktivnostima vatrogasaca. Zahvaljujemo na uloženom trudu i velikom doprinosu u programu!

Želimo zahvaliti i ravnatelju g. Ivici Pavliću, Socijalnoj psihologinji gđi Tihani Žeinski i pedagoginji gđi Petri Gabriša na suradnji u planiranju te tijekom provedbe edukacije. Veliku zahvalu upućujemo i učenicima 8.a Dominiku Jedvaju, Jakovu Gošaku i Nikoli Škeva koji su pomagali Jumicarovim instruktorima na prometnom poligonu.

Veselimo se idućem susretu i novoj generaciji drugašića, a do tada svima šaljemo puno pozdrava!