”Poštujte naše znakove”, OŠ Kraljevec na Sutli

U osnovnoj školi Kraljevec na Sutli dan je protekao u duhu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije. U aktivnostima su sudjelovali: gostujuće škole: OŠ Josipa Broza, Kumrovec, OŠ Lijepa naša, Tuhelj i OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Postaja prometne policije Krapina, Jumciar Hrvatska – Program prometne kulture za najmlađe, MAK teatar, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kraljevec na Sutli.

Održane edukacije bile su „Prvi koraci u prometu“ kao edukativno – scenska izvedba Mak teatra iz Zagreba, zatim interaktivna radionica „Manje oružja, manje tragedija“ u izvedbi policijskog službenika Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske gdin. Željka Leža, „Mali forenzičari“ interaktivna radionica u izvedbi kriminalističkog tehničara PU krapinsko-zagorske, „Mali prometnjaci„ u izvedbi policijskih službenika Postaje prometne policije Krapina, interaktivna radionica „Mala škola prve pomoći u izvedbi Gradskog društva Crvenog križa Klanjec, „Protupožarna zaštita“ u izvedbi vatrogasnog društva Kraljevec na Sutli, te Jumicar prometni poligon u radionici „Sigurno u prometu“.

Ovim putem pozdravljamo policijske službenike gdin. Marijana Grmoušeka, Željka Hlupića, Josipa Malarića, Tomislava Zajeca, Branka Ivanjeka, Željka Leža, Martinu Kolarić, Nenada Špiljara, Dejana Jurnjaka i druge.

Zahvaljujemo i GDCK-u Klanjec na sudjelovanju u projektu, a posebno prisutnim djelatnicima i volonterima koji su održali edukaciju: gdin. Mario Harapin, Ana Malarić, Mateja Tušak, Anja Petrinec, Antonija Kralj, Lana Javorić Ilić i Davor Žažar.

Osim policije i volontera Crvenog križa, neizostavno je spomenuti i vatrogasnu ekipu koju su predstavljali gdin. Zdravko Štefatić i gdin. Ivan, te Marijan Berić. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i zanimljivim radionicama za učenike

Aktivnosti je obišla i načelnica općine Kraljevec na Sutli, gđa. Danijela Pongrac.

Hvala svim sudionicima i uzvanicima, školi domaćinu na gostoprimstvu, te Krapinsko-zagorskoj županiji koja je omogućila provedbu edukacija u svojim školama! Veselimo se suradnji i sljedeće godine!