”Program prometne kulture za najmlađe” Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Preventivna manifestacija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Jumicar Hrvatske i Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu održana je danas ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja s preko 100 polaznika drugih razreda osnovnih škola Frana Krste Frankopana i Augusta Cesarca.

Manifestacija se ispred Ministarstva održava tradicionalno već treću godinu zaredom, a cilj joj je obilježiti početak nove školske godine, te upozoriti najmlađe na važnost opreza u prometu.

Nositelji aktivnosti, uz glavne organizatore, bili su  i Gradsko društvo Crvenog Križa Zagreb, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba i Hrvatski centar za razminiranje, pa su se učenici tijekom obuke imali priliku upoznati s nekoliko raznih edukativnih postava i radionica koje su pripremili: Policijska uprava Zagrebačka, Dobrovoljno vatrogasno društvo Granešina, Klub mladih Crvenog križa Zagreb, te Odjel za edukaciju i pomoć minskim žrtvama.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u realizaciji manifestacije,zahvaljujemo i ravnateljicama osnovnih škola Frana Krste Frankopana i Augusta Cesarca Zagreb na organizaciji i koordinaciji .

Posebno hvala  na gostoprimstvu i velikoj pomoći u organizaciji gosp. Darku Totu načelniku  Sektora za zajedničke poslove i programe MZO.

Našu preventivnu manifestaciju obišli su gdin. Josip Mataja, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa, gđa. Marija Goatti ispred Službe prevencije, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gdin. Vlado Prskalo, te državna tajnica gđa. Branka Ramljak. Hvala prisutnima na podršci programu.

Pozdravljamo i naše male polaznike, te vjerujemo da su uživali u današnjem danu i pri tome mnogo toga naučili! Veliki pozdrav do sljedeće godine!