”Program prometne kulture za najmlađe” Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zagreb

S početkom nove školske godine ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja danas, 25.09.2019. tradicionalno se održala četvrta po redu prezentacija preventivne manifestacije pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ koji se provodi u preko 200 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske.

Današnja manifestacija provodi se u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Jumicar Hrvatske i Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu, u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, Klubom mladih Crvenog križa Zagreb, Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba-DVD Granešina, Ravnateljstvo civilne zaštite Mup-a,Jerko Marić-čupsi, te osnovnim školama Fran Krsto Frankopan i Augusta Cesarca,Zagreb.

Cilj ove aktivnosti bio je predstaviti program koji već šestu godinu zaredom nastoji unaprijediti prometnu kulturu među najmlađim učenicima osnovnih škola diljem RH.

S ponosom ističemo da su našu preventivnu manifestaciju svojom nazočnošću uveličali: ministrica znanosti i obrazovanja gđa Blaženka Divjak, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije gđa Sandra Veber , načelnik Sektora za zajedničke poslove i programe gosp. Darko Tot, gosp.Žarko Bošnjak, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku, te brojni drugi uzvanici.

Ovim putem zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, posebno gdin. Darku Totu i svim partnerskim službama koje su pridonijele organizaciji i realizaciji ove hvale vrijedne manifestacije.

Nadamo se da su učenici uživali u danu praktične nastave i veselimo se susretu sljedeće godine na istom mjestu s novom generacijom učenika!  Do tada, oprezno u prometu!