Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ A.M. Klanjec,OŠ Đ.P. Desinić i OŠ L. naša Tuhelj

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Dana 13.09.2022. u  Krapinsko zagorskoj županiji u gradu Klanjcu jučer je bilo veoma živo i zanimljivo za naše najmlađe učenike drugih razreda osnovnih škola : Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Đure Prejca Desinić i OŠ Lijepa naša Tuhelj.

Program prometne kulture za najmlađe se nastavio provoditi u ovoj županiji nakon dvogodišnje stanke zbog nama svima poznatih razloga te se nadamo se da je to loše razdoblje iza nas .

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije,-GDCK Klanjec, DVD Klanjec pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH,Krapinsko – zagorske županije, te općina : Grad Klanjec, Općina Desinić i Općina Tuhelj.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača.Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente

Kratku školu prve pomoći održali su djelatnici GDCK Klanjec: gđa Ana Jambrešić i ravnatelj. gosp. Mario Harapin.

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala mladim volonterima na izvrsnoj radionici!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i motorom te zanimanjem policajca, kojeg je ponosno prezentirao policijski službenik za preventivu cestovnog  prometa gosp. Damir Košutić i policajac gosp. Mirko Kovačićek.

Ovim putem zahvaljujemo se na prisustvu  gospodinu Željku Lež iz PU Krapinske- službe za prevenciju, na nesebičnom zalaganju u organizaciji ove preventivne manifestacije kao i narednih na području županije.

Posebnu radionicu pripremili su zapovjednik gosp. Miroslav Šoban, i vatrogasac  gosp. Jurica Jurinčić, iz DVD Klanjec.

Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a zapovjednik i vatrogasac upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Hvala DVD Klanjec na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

S obzirom da je ovo prva manifestacija ove godine na području KZŽ u posjeti su nam bili brojni uzvanici: 

pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje,kulturu,šport i tehničku kulturu gđa Mirjana Smičić Slovenec, gradonačelnik Klanjca gosp. Zlatko Brlek, gosp. Gordan Tramišak iz županijskog odbora za sigurnost prometa Krapinsko – zagorske županije, župan Krapinsko-zagorske županije gosp. Željko Kolar. Uzvanici su čestitali polaznicima programa i svojom nazočnošću potvrdili važnost ovakvog vida edukacije.

Zahvaljujemo im se u ime djece KZŽ, a posebno gospodinu županu Željku Kolaru Prijatelju ovog programa od prvih dana.  Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec, na čelu s ravnateljicom gđom Melitom Ulama koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika. 

Ravnateljicama osnovnih  škola, OŠ Đure Prejca Desinić gđi Anici Karažiji i OŠ Lijepa naša Tuhelj  gđi Snježani Romić zahvaljujemo na super organizaciji svojih učenika, učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljima  razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!        Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next