OŠ Ivan Goran Kovačić, Duga Resa

U Dugoj Resi u Karlovačkoj županiji , dana 13.05.2022. u OŠ Ivan Goran Kovačić, Duga Resa održana je preventivna manifestacija pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe koju provodi Jumicar sa svojom partner Udrugom „Preventivni program sigurnosti prometa“, skraćenog naziva PPSP gdje su gostovale i područne škole Bosiljevo i Grabrk.

Sudjelovanjem u ovom jedinstvenom programu edukacije još je jedna generacija učenika kvalitetno pripremljena za sigurno kretanje u prometu.
Iznimno nam je drago da smo ovaj put imali lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon.
Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice , gdje im se posebno želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.
U ovoj školi smo već dugi niz godina zahvaljujući prije svega Upravnom odjelu za školstvo Karlovačke županije na čelu s pročelnicom gđom mr. sc. Marija Šćulac i gradom Duga Resa.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Marinom Brozović koja je pored organizacije manifestacije i sama upravljala malim automobilima na oduševljenje svih mališana, polaznika programa.
Veliki pozdrav šaljemo i svim učiteljicama razredne nastave uz zahvale za dobru organizaciju i ugodno druženje!

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu.

U nadolazećem periodu nastavljamo s edukacijom novih mladih naraštaja u ovoj županiji.
Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87