Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ KUPLJENOVO

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Naš život je obilježila  pandemija koja je nadamo se iza nas. Napokon smo dočekali da se sve vraća staro normalno, dokaz tomu je i nastavak provedbe ”Programa prometne kulture za najmlađe”u osnovnim školama Republike Hrvatske. Zaista su bile duge i teške ove dvije godine gdje nam je bio onemogućen rad i dolazak u nama drage škole kao što je to i Osnovna škola Kupljenovo u Zagrebačkoj županiji.

Dana 04.04.2022. nakon teorijskog dijela kojeg su naše vjerne učiteljice prezentirale svojim učenicima i pripremili ih za praktični dio kojeg su s nestrpljenjem čekali i dočekali.

Praktični dio programa proveden je na igralištu područne škole Hruševec Kupljenski   gdje su  pored učenika  matične škole OŠ Kupljenovo sudjelovala  i djeca iz područnih škola PŠ Pojatno i PŠ Hruševec Kupljenski .  

Na velikom prometnom poligonu bilo je zaista bučno i uzbudljivo ,dok su jedni imali za zadatak da nauče pravilan prijelaz preko pješačkog prijelaza drugi učenici za to vrijeme su u pravim malim automobilima na električni pogon , borili se s krivudavom cestom i šumom prometnih znakova koje je sve trebalo ispoštovati. Na znaku STOP obavezno na vrijeme se zaustaviti . Pravi mali semafori davali su ritam prometu. Na šarenom prometnom poligonu, djeca su zaista imala priliku testirati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu.

Učenici sedmog razreda Karlo i Petar su danas bili zaista vrijedni asistenti, a prije 5 godina i sami su uspjesno prošli obuku u ovom programu na čemu smo im zaista zahvalni.

Ovim putem se zahvaljuemo gradu Zaprešić i upravnom Odjelu za društvene djelatnosti na čelu s pročelnicom gđom Sandra Sabol Valenčak koji su sufinanciranjem ovog preventivnog programa omogućilii  djeci grada Zaprešić ovakav vid preventivne edukacije. U nadolazećem periodu nastavit čemo s edukacijom malih Zaprešićanaca.

Posebno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku timu OŠ Kupljenovo na čelu s ravnateljicom gđom Mihaelom Dolinar i njenom nesebičnom zalaganju u organizaciji cjelokupne manifestacije.

 Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

 

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next