OŠ Vladimir Deščak – Rakitje

Program prometne kulture za najmlađe prošli je tjedan “posjetio” Osnovnu školu Vladimira Deščaka u Rakitju, gdje se održala među prvim ovogodišnjim manifestacija. Najmlađi učenici imali su tako prilike doživjeti promet iz uloge vozača.

Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon. Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima, imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice kojom suvjereno rukovodi gđa Sada Bašagić iz Tehničke kulture. Ovim putem joj se posebno zahvaljujemo.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole, na čelu s ravnateljem gospodinom Ivicom Pavlić za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Inače, od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 80 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola. Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije i Grada Svete Nedelje.


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87