Osnovna škola Gradec

Radni tjedan završili smo u nama predivnoj školi koja se nalazi u Zagrebačkoj županiji u općini Gradec. U petak 27.05. 2022. Program prometne kulture za najmlađe kojeg provodi udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska održan je s učenicima drugih i trećih razreda Osnovne škole Gradec .

Ova manifestacija nam je posebno draga iz razloga što učenici ove škole kontinuirano u programu sudjeluju već punih 8 godina i danas smo nakon par godina program održali na njihovom predivnom igralištu koje se nalazi pored njihove lijepe škole . Zaista je ugodno raditi u ovakvom ambijentu.

Vrijeme nas je zaista poslužilo i bio je idealan dan za Jumicar.
Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta, učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa .
Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice , kojom je suvereno rukovodila osobno pedagoginja gđa Katarina Rakocija , gdje joj se posebno želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.
Ovim putem želimo se zahvaliti Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na čelu s pročelnikom gosp. Vjeranom Štublinom koji već tradicionalno sufinanciranjem ovog preventivnog programa omogućuju djeci svih osnovnih škola na području cijele županije ovakav vid preventivne edukacije.
U nadolazećem periodu nastavit ćemo s edukacijom mališana Zagrebačke županije.
Posebno se zahvaljujemo upravi škole, na čelu s ravnateljem gospodinom Vladom Starešec za nesebičan doprinos u organizaciji cjelokupne manifestacije.
Također nas je radovao ponovni susret s iskusnim učiteljicama razredne nastave, koje su kroz ovaj program uspješno vodile već tri generacije polaznika.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih i trećih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo.


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87