Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
Provedba programa 2020./2021.

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Provedba programa 2020./2021.

 

Program prometne kulture za najmlađe unatoč izazovnim vremenima provedbe edukacije za vrijeme pandemije izazvanom virusom COVID-19 uspijeva već 8 godinu za redom održati kontakt sa svojim najmlađim polaznicima. Naš tim zajedno s partnerima s ciljem održavanja Programa i za vrijeme pandemije prilagodili su preventivno-edukacijski koncept sukladno svim preporukama HZJZ i nacionalnog Stožera civilne zaštite RH. Ovogodišnja provedba radi restriktivnih mjera održana je putem modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Održavanje programa u dijelu edukacije u prometu realizirana je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Ravnateljstvom policije Odjela prevencije koji su ustupili edukacijski video „Poštujte naše znakove 2020“ te Jumicar Tima i interaktivnog predavanja o Prometnoj kulturi za najmlađe. Za vrijeme predavanja o sigurnosti u prometu polaznici su mogli uvidjeti sve moguće opasnosti koje vrebaju u prometu, naučiti osnovne prometne znakove i prometnu signalizaciju te kako svojim ponašanjem postati što sigurniji sudionicu u prometu.

Radionica prve pomoći održana je u suradnji s dugogodišnjim predavačima prve pomoći za druge razrede u konceptu Programa koji su na daljinu najmlađima približili važnost poznavanja koncepta prve pomoći. Mališani su naučili kada i na koji način pozvati hitnu pomoć i žurne službe, kako sebi i svojim prijateljima mogu pomoći ako dođe do nezgode za vrijeme igre odnosno kako sanirati ogrebotine i zaustaviti krvarenje iz nosa te najvažnije, osobito u trenutnoj situaciji kako voditi brigu o vlastitom zdravlju i higijeni.

Realizacija radionice zaštite od požara omogućena je zahvaljujući suradnji DVD-a Bregana pod vodstvom zapovjednika g. Dubravka Matijaščića koji su ustupili svoje prostorije, opremu, vozila i ljudstvo te DVD-a Klokočevac pod vodstvom predsjednice g. Snježane Barbić i najmlađih članova njihovog DVD-a. Zajedničkim snagama napravljena je kompilacija videozapisa unutar radionice o vatrogasnom zvanju i pozivu, opremi i vozilima kojima vatrogasci raspolažu te važnosti vatrogasaca u slučaju nesreća i požara. Ovim putem zahvaljujemo DVD-u Bregana i DVD-u Klokočevac na svemu i nadamo se nastavku suradnje u provedbi Programa u narednim godinama.

U nastavku članka možete uživati u likovnim radovima naših najmlađih polaznika i njihovom pogledu na usvojeni sadržaj edukativnih predavanja i radionica u sklopu Programa prometne kulture za najmlađe. Zahvaljujemo se OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba na poslanim radovima.     

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next