Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2021.-2030.

6. Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2021.-2030.

Vlada RH na svojoj redovnoj sjednici održanoj 29. srpnja 2021. usvojila je šesti po redu Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2021.-2030.

“Opći cilj Nacionalnog plana koji danas predlažemo je usmjeren na smanjenje broja osoba poginulih u prometnim nesrećama i broja teških prometnih nesreća u cestovnom prometu za 50 posto” naglašeno je na sjednici Vlade.

Nacionalnim planom definirani su ključni pokazatelji uspješnosti te je određena odgovornost pojedinih institucija te za nositelja provedbe zaduženo je Ministarstvo unutarnjih poslova koji će imenovati Radnu skupinu koja će provoditi evaluaciju provedbe kroz praćenje rezultata provedenih mjera uz izradu detaljne statističke analize o prometnim nesrećama i analize trendova u područjima djelovanja.

Usvojeni Plan izrađen je konsenzusom velikog broja prometnih stručnjaka iz niza subjekata odgovornih za stanje sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj, kao i uz aktivno sudjelovanje akademske zajednice, odnosno znanstvenih institucija predvođenih Fakultetom prometnih znanosti u Zagrebu.

Naš tim nakon popraćene javne rasprave  potonje i  usvajanjem konačne verzije Plana tradicionalno nastavlja sa stručnim usklađivanjem svojeg rada i provedbe Programa prometne kulture za najmlađe. Naši cilj i dalje ostaje isti edukacijom i raznim radionicama u sklopu preventivnog djelovanja zajedno s našim dugogodišnjim partnerima osvijestiti najmlađe sudionike u prometu o opasnostima kojima su izloženi i kao krajnji cilj naučiti polaznike Programa kako svojim ponašanjem biti sigurniji u prometu.


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87