7. OBITELJSKI DAN OPĆINE MEDULIN

22.10.2023. posjetili smo 7. Obiteljski dan Općine Medulin i razveselili vožnjom djecu uzrasta od 3 do 10 godina. Bilo je toplo i veselo kao što osjećamo uvijek toplu dobrodošlicu. U foto albumu pogledajte kako nam je bilo.

Tekst u cijelosti preuzet sa stranice Općine Medulin – Istarska županija.

Općina Medulin ove nedjelje 22.10.2023. godine organizira 7. OBITELJSKI DAN – zabavno-humanitarnu manifestaciju s ciljem prikupljanja donacija za Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda.

Naime svake godine ova već tradicionalna manifestacija ima humanitarni karakter te se odabire konkretna svrha prikupljanja donacija. Ove godine cilj je prikupiti donacije za pomoć Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, u uređenju prostorija Odjela za djecu, mladež i odrasle korisnike.

Za lokaciju održavanja 7. OBITELJSKOG DANA odabrana je i ove godine uređena površina kod Malina na vitar na Medulinskoj rivi, na kojoj će se od 11 do 15 sati održati niz aktivnosti i sadržaja za sve generacije mještana i posjetitelja.

U bogatoj gastro ponudi svatko će pronaći nešto po svom guštu (a najukusnija slana jela pripremaju vrijedni članovi RSK Mladost – brudet s palentom; Lovačko društvo Istra – fuži sa šugom od divljači; DVD Medulin – ćevapčići; Dječji vrtić Medulin – grah, ali i fritule te će od slatkih poslastica posjetitelji moći kušati palačinke i vafle koje će na licu mjesta pripremati OŠ Medulin, dok će članice Udruge Zdrav život, učiteljice OŠ Medulin, te djelatnice Općine Medulin na štandovima ponuditi odlične i raznovrsne domaće kolače.

Bogatu ponudu kreativnih radova i suvenira pripremaju djeca i učitelji iz OŠ dr. Mate Demarin, Medulin te područnih škola Banjole, Ližnjan i Šišan, kao i Dječji vrtić Medulin, a uz sve navedeno posjetitelji će moći dati donaciju i kroz lutriju koju priprema Općina Medulin, a u kojoj je baš svaki listić dobitan! Nagrade se preuzimaju neposredno na štandu lutrije istog dana te dodatno najsretnije posjetitelje očekuju i bogate glavne nagrade u izvlačenju predviđenom za kraj programa. Svi sadržaji su za posjetitelje besplatni, a započinju u 11 sati. Svojim nastupima sudjeluju najmlađi sumještani iz osnovne škole, plesači i plesačice Plesnog studija Pirueta iz Medulina te korisnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, koji će i na štandu za donacije za ovogodišnji cilj Obiteljskog dana ponuditi kreativne radove svojih korisnika.

Za vođenje sportsko-rekreativnog dijela programa u goste nam i ove godine dolazi profesorica Đeni Blarežina i volonteri iz pulske Gimnazije, a sudjelovati u ovom više zabavnom no ozbiljnom natjecateljskom programu mogu djeca vrtičke dobi s odgojiteljima i roditeljima, osnovnoškolci te ekipe odraslih.

Klaun Marek predstaviti će se publici sa svojim cirkusarijama, a u nastavku programa uljepšati će dan posjetiteljima svojim balon kreacijama. Za dobro raspoloženje svih uključenih pobrinut će se svojom glazbom DJ Teddy-Lee, a za juštu dozu smiha, zadužen je naš a svjetski Mattias Stojanović koji će biti i voditelj programa.

Kao i uvijek, najviše je program Obiteljskog dana usmjeren na zabavu i veselje naših najmlađih, koji će za cijelog trajanja manifestacije moći uživati u animaciji, napuhancima i društvenim igrama Zemlje Zabave, animaciji MedulinArta uz igre Mistery box i Ploča sreće, maloj školi folklora koju će za sve zainteresirane voditi učiteljica Branka Puškadija, a za posebno i čarobno uljepšavanje malih princeza tu je samo njima posvećen „Kutak za princeze“ u kojemu ih čekaju Dragana Babić (frizure) i Rozana Mihovilović Perc iz Make up cornera (face painting).Da podjednako uživaju i dječaci, iz Pomera na mali mulo pored Malina na vitar dolaze Roberto Cukon & sinovi koji će svojim gucom tijekom dana voziti posjetitelje medulinskim portom i za najmlađe održati malu školu veslanja u tradicionalnoj brodici batani.Također, u goste na Obiteljski dan dolazi Jumicar Hrvatska koji će na parkiralištu kraj malina (koje će biti zatvoreno, odnosno neće se koristiti za parkiranje vozila) sve zainteresirane mališane podučiti prometnim pravilima kroz igru i vožnju autića u posebnom, velikom poligonu opremljenom prometnicom, znakovima i autićima. A kako bi sve proteklo u najboljem redu pozivu su se odazvali i članovi tima prve pomoći Crvenog križa Pula koji će tijekom manifestacije biti na površini kraj Malina te će volonteri Udruge dijabetičara Istre i Crvenog križa Pula od 11 do 12.30 sati na svom štandu mjeriti svim zainteresiranim posjetiteljima šećer u krvi i tlak. Općina Medulin u ulozi organizatora unaprijed zahvaljuje svima koji su se uključili u pripremu i realizaciju programa, posebno udrugama i klubovima s područja općine, DV Medulinu, OŠ dr. Mate Demarin, djelatnicima Med eko servisa, JU Kamenjaka i Regi Elektrika. Svoje zahvale Općina Medulin upućuje i svim pravnim i fizičkim osobama, donatorima i sponzorima koji pomažu donacijama proizvoda i usluga za bogatu lutriju Obiteljskog dana ili donacijom novčanih sredstava koja se može izvršiti za namjenu – donacija za uređenje prostorija DCZR Veruda, uplatom na žiro račun Općine Medulin IBAN: HR1223400091826300008, uz naznaku modela i poziva na broj: HR24 7765-OIB. Nakon nabrojanih svih sadržaja, aktivnosti i ponude ovogodišnje manifestacije, riječima „Dođite, zabavite se i učinite dobro!“ Općina Medulin poziva sve mještane i posjetitelje da sa svojim obiteljima i prijateljima dođu u Medulin ove nedjelje, 22. listopada, na zajedničko druženje, marendu, ručak i zabavu i dobro djelo, uz more i sunce kraj Malina na vitar.


Please select an image first to render the grid properly

Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87