OŠ Ante Kovačića Zlatar,gosti: OŠ Mače i OŠ Belec

Utorak 11.10.2022.  održana je osma po redu, ove jeseni u gradu Zlatar, preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska, PP Zlatar, DVD Zlatar i DVD Donja Batina.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, grad Zlatar i općina Mače.

Domaćin manifestacije je bila OŠ Ante Kovačića Zlatar koja je ugostila  učenike drugih razreda gostujućih osnovnih škola :  OŠ Mače i OŠ Belec.

 Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Zlatar Bistrica  policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa gosp. Davor Klenkar, te iz ureda načelnika gosp. Željko Lež, PU Krapinsko – zagorska.

Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam!

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci DVD Zlatar i DVD Donja Batina.

Gosp. Tihomir Plašć zapovjednik VZG -ZLATAR gdje je dao svu snagu i želju da djeci dočara zanimanje vatrogasca i gosp. Dominik Martinec zamjenik zapovjednika VZG ZLATAR.

Vatrogasci DVD Donja Batina gosp. Željko Požaić, gosp. Matija Varga i gosp. Filip Auguštan Pentek, oni su svi zajedno zaslužili veliko BRAVO, te paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.

Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo se zapovjedniku DVD-a Zlatar gosp. Anđelku Varga.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zlatar , Krapinsko-zagorske županije koju su vodili gosp. Avelin Fijačko djelatnik CK ZLATAR i gđa Vlatka Porčić, volonter koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu šaljemo i gospođi Valentini Klasiček, mag. soc. rada. Voditeljici Programa suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete u Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

Vatrogasne i policijske sirene u posjet su nam pozvali i samu  gradonačelnicu grada Zlatar gđu Jasenku Auguštan-Pentek, našeg starog znanca i prijatelja ove preventivne akcije, koja je čestitala polaznicima i podijelila im potvrde za sudjelovanje. Vjerujemo da je oduševljena prizorom naše zajedničke preventivne aktivnosti koje provodimo s mališanima grada Zlatara.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar  na čelu s ravnateljem gospodinom Marijanom Posarić, koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika te istovremeno bio domaćin ravnateljici OŠ Belec , gđi Nikolini Puklin, hvala ravnateljici na odličnoj organizaciji učenika i učiteljica.

Zahvaljujemo se ravnatelju OŠ Mače , gosp. Vladimiru Grudeniću  na super organizaciji svojih učenika i  učiteljica te ga ovim putem pozdravljamo.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87