Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ ” Mladost ” Jakšić

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U srijedu dana 12.10.2022. po planu nam je bila posjeta  našem starom znancu: Osnovna škola „Mladost“  u općini Jakšić, pored Požege, Požeško-slavonska  županija koju smo zadnji put posjetili 2019. godine. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Općine Jakšić.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Požeško-slavonska ,PP Požega, DVD Jakšić, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Auto klub Požega i OŠ  Mladost Jakšić.

Drugi razredi  imali su priliku da prođu obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te na zabavan način  utvrdili mnogo važnih lekcija. Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrdne-dokumente.

Kratku školu prve pomoći održali su medicinski tehničari gosp. Ivan Lavor i gosp Mirko Prevendar iz Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Vozilo hitne pomoći je bilo prava atrakcija gdje su djeca imala priliku da pristupe vozilu, puste sirenu, razgledavaju svu moguću opremu i pomagala i dozovu hitnu pomoć u pravom smislu riječi. Vjerujemo da će imati mnogo toga za prepričati. Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu gosp. Fabijanu Barišiću koji je organizirao dolazak svoje ekipe.

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD-a Jakšić zapovjednik gosp. Domagoj Kir i vatrogasac gosp.  Zvonimir Pigl. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara ulaz u vatrogasni kamion,puštanje sirene,… Pozdrave šaljemo i predsjedniku DVD-a Jakšić  gosp. Ivanu Baša hvala na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Požega  policijski službenici : gđa Kristina Martinaš, gosp. Dražen Lednicki i gosp. Damir Matić. Djeci su podijelili zaslužene poklončiće u vidu reflektirajućih prsluka , na što su oni zaista bili radosni. Iz PU Požeško-slavonske sudjelovi su i  voditelj poslova prometne policije   gosp. Zvomimir Lukačević, i gosp. Mario Matijević, policijski službenik poslova prometne policije. Zahvaljujemo se na dobroj organizaciji i uspješnoj suradji tijekom manifestacije, gdje je prošlo sve u najboljem redu. Jedno veliko HVALA gosp. Mariu Matijeviću. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom.

Svoju radionicu je prezentirao Auto klub Požega : predsjednik gosp. Zvonko Šimunovć, potpredsjednik gosp. Vladimir Hut i tajnik gosp. Antonio Soldič, koji su s oduševljenjem na svoj način ukazivali djeci na sve prilike i neprilike koje proizlaze u cestovnom prometu. Dragi Hakov-ci hvala Vam na sudjelovanju!!

Vatrogasne i policijske sirene u posjet su nam pozvali i načelnika Općine Jakšić gosp. Ivicu Kovačevića našeg starog znanca i prijatelja ove preventivne akcije, koji je čestitao polaznicima i podijelio im potvrde  sudjelovanja.  Vjerujemo da je zadovoljan prizorom naše zajedničke preventivne aktivnosti koje provodimo s mališanima Općine Jakšić.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole „Mladost“  na čelu s ravnateljem gosp. Boško Obradović,  koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika te istovremeno bio domaćin svojim gostima.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!  Do sljedećeg susreta,  Svako dobro Vam želimo.

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next