Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Augusta Cesarca, Krapina

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Radni tjedan završili smo u gradu Krapina, gdje smo gostovali u petak 29.04.2022. u Osnovnoj školi Augusta Cesarca, grad Krapina.
Program prometne kulture za najmlađe, poznatiji pod nazivom Jumicar ponovno je nakon dvije godine stanke proveden i u ovoj školi skupa s područnim školama Podgora i Škaričevo na čijem dolasku smo im posebno zahvalni.

Ovo nam je druga škola od svih 33 osnovne škole u Krapinsko Zagorskoj županiji koje imamo u planu posjetiti u kalendarskoj 2022. godini.

U petak smo imali lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja kroz koje su prošli kao i svi njihovi vršnjaci u cijelom svijetu dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .

Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice , gdje se posebno želimo zahvaliti Mateju i Ivoru iz 8. razreda na svestranoj pomoći.

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .

Ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Matilda Juričev Žigman, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo i učiteljici Tamari Šćurić koja je generalni krivac za ovu super edukaciju.

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next