OŠ Augusta Cesarca, Krapina

Radni tjedan završili smo u gradu Krapina, gdje smo gostovali u petak 29.04.2022. u Osnovnoj školi Augusta Cesarca, grad Krapina.
Program prometne kulture za najmlađe, poznatiji pod nazivom Jumicar ponovno je nakon dvije godine stanke proveden i u ovoj školi skupa s područnim školama Podgora i Škaričevo na čijem dolasku smo im posebno zahvalni.

Ovo nam je druga škola od svih 33 osnovne škole u Krapinsko Zagorskoj županiji koje imamo u planu posjetiti u kalendarskoj 2022. godini.

U petak smo imali lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja kroz koje su prošli kao i svi njihovi vršnjaci u cijelom svijetu dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .

Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice , gdje se posebno želimo zahvaliti Mateju i Ivoru iz 8. razreda na svestranoj pomoći.

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .

Ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Matilda Juričev Žigman, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo i učiteljici Tamari Šćurić koja je generalni krivac za ovu super edukaciju.

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87