OŠ Eugen Kvaternik, Rakovica

Prvi put smo u Rakovici u Karlovačkoj županiji, povod našeg dolaska je poziv nove ravnateljice gđe Jelene Požega koja je i ovim preventivnim programom željela označiti početak novog doba za svoju školu koja nosi ime Eugena Kvaternika.
U četvrtak 26.04.2022. održana je još jedna preventivna manifestacija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ koju provodi Jumicar sa svojom partner Udrugom „Preventivni program sigurnosti prometa“, skraćenog naziva PPSP . Na manifestaciji su sudjelovali i učenici područne škole Drežnik Grad.

Ovim putem se želimo zahvaliti na pokroviteljstvu programa od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije na čelu s pročelnicom gđom. mr.sc. Marijom Šćulac.

Sudjelovanjem u ovom jedinstvenom programu još je jedna generacija učenika kvalitetno pripremljena za sigurno kretanje u prometu.

Nakon odslušanog teorijskog dijela (u trajanju od 45 minuta učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu) u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa . 

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. U obuci su sudjelovali i učenici nižih razreda.
Zahvaljujemo se asistentima iz 8. razreda učenicama Barbari i Katarini na zalaganju u cjelokupnom programu na mobilnom poligonu.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu.
U nadolazećem periodu nastavljamo s edukacijom novih mladih naraštaja u ovoj županiji.
Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87