Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Bedekovčina,gosti: OŠ S.R.Brestovec Orehovički i OŠ S.K.Začretje

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U utorak 04.10.2022 obišli smo napokon nakon par godina ponovno  nama veoma dragu školu u općini Bedekovčini  u Krapinsko-zagorskoj županiji koja je bila domaćin gostujućim školama OŠ Sveti Križ  Začretje i OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički.

Ravnatelj gospodin Ivan Paradi nas je s osmjehom dočekao već u ranim jutarnjim satima,zaista je lijepo i ugodno raditi kod ovakvih domaćina.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima:

PU Krapinsko-zagorska,( PPRP Krapina i PP Zabok, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije -GDCK Zabok, DVD Bedekovčina pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, te općina : Bedekovčina,Sveti Križ Začretje i Brestovec Orehovički.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta ) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ,slijedi njima jos zanimljiviji  praktični dio programa gdje djeca u pravim mini-električnim automobilima  uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i motorom te zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali vođe sektora policajci  gosp. Stjepan Tovernić i gosp. Anđelko Škrlec.  Hvala  Vam dragi policajci što ste obišli mališane u Bedekovčini.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Bedekovčina, monogobrojni  vatrogasci,  gđa. Jasenka Hranić-vatrogasac, gosp. Željko Odak ,predsjednik, gosp. Ivan Odak, zapovjednik i gosp. Josip Horva, vatrogasac, koji su provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.

Zahvaljujemo se na perfektnoj prezentaciji i organizaciji radionice. Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a zapovjednik i vatrogasaci upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Hvala DVD Bedekovčina  na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći ,radionicu su vodile zaposlenice  GDCK Zabok, gđa Tina Herceg i gđa Sanja Šćuric naši stari znanci.

Zaista nam je bilo drago ih vidjet nakon dugog vremena. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Želimo pozdraviti i ravnateljicu GDCK Zabok gđu Željku Vukić koja nas je osobno posjetila i uvjerila se da sve ide po planu.

Ravnateljima osnovne  škole Sveti križ Začretje gosp. Dariu Šimag kao i ravnatelju OŠ Stjepana Radića,  Brestovec Orehovički gosp. Zdenku Kobeščak, zahvaljujemo se na trudu i  dobroj organizaciji svojih učenika i učitelja te ovim putem ih puno pozdravljamo do sljedećeg susreta u njihovoj školi.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Bedekovčine  ravnatelju gosp. Ivanu Paradi i pedagoginji gđi Silviji Ilić , koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.  Veliku zahvalu za super organizaciju svih učenika sudionika manifestacije= jedno VELIKO BRAVO.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next