Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Bistra

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U osnovnoj školi Bistra,( Zagrebačka županija) u petak 09.09.2022. bilo i više nego euforično, na školskom igralištu dan je započeo na pomalo drugačiji način za učenike drugog razreda.
Po školskom kurikulumu za temu su imali PROMET.
U sklopu programa „ Prometne kulture za najmlađe „, promet se obrađuje na pomalo drugačiji i za djecu zanimljiv način.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .
Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu , na praktičnom dijelu programa su pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali priliku da stisnu gas i kočnicu, okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Posebnu radionicu pripremili su vatrogasci iz DVD-a Bistra na čelu s Zapovjednikom gosp. Željko Derviš i zamjenik zapovjednika gospodin Ivica Bogdan sa svojim podmlatkom DVD Bistra.
Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a zapovjednik i zamjenik upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Hvala DVD-u Bistra na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće godine s novim generacijama polaznika.
Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju je vodila gđa Vanja Banfić J. , posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Hvala joj na sudjelovanju i aktivnostima u kojima je podučila najmlađe o osnovama prve pomoći.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice iz 7.d : Marino Lamešić,Jurica Rogina i Grgur Paumer.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole na čelu s ravnateljem gosp. Eduard Kovačević za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 95 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola.
Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije .
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljima razredne nastave drugih razreda s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo.

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next