OŠ braće Radića, Kloštar Ivanić

U četvrtak 19.05.2022. smo gostovali u Osnovnoj školi braće Radića, Kloštar Ivanić, sa već poznatim programom:
„Program prometne kulture za najmlađe“, poznatiji pod nazivom Jumicar koji je i u ovoj školi ponovno proveden nakon dvije godine stanke, iskreno smo se obostrano radovali ponovnom susretu.Edukaciju smo održali u popodnevnoj smjeni gdje smo imali i više nego lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja tijekom zadnje dvije godine , napokon dobili program na otvorenom i uživali u edukaciji o pravilima ponašanja u cestovnom prometu.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .
Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice ( 7c Luka Tomić i Filip Pavić,5a Lovro Kučinić ) , gdje im se posebno želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .
Uživali u programu nisu samo djeca nego i njihov načelnik općine Kloštar Ivanić gospodin Željko Filipović, (naš stari prijatelj i znanac ) koji je i ove godine svojim prisustvom uveličao samu manifestaciju.
U ime djece zahvaljujemo se općini Kloštar Ivanić koja već tradicionalno podržava ovakav vid preventivne edukacije za svoje najmlađe.
Ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole na izvrsnoj suradnji ,brižnoj ravnateljici gđi Tatjani Bakarić, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo našim učenicima, polaznicima programa.
Program prometne kulture za najmlađe školsku 2021/22 započeo je s osnovnim školama gdje je osnivač Zagrebačka županija.
Ovim putem želimo se zahvaliti Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na čelu s pročelnikom gosp. Vjeranom Štublinom koji već tradicionalno sufinanciranjem ovog preventivnog programa, omogućuju djeci svih osnovnih škola na području cijele županije ovakav vid preventivne edukacije.
U nadolazećem periodu nastavljamo s edukacijom mališana Zagrebačke županije.
Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Pozdrave šaljemo iz Kloštar Ivanića


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87