OŠ Ksaver Šandor Đalski, Donja Zelina

Radni tjedan završili  smo u OŠ Ksaver Šandor Đalski, Donja Zelina, Zagrebačka županija.

U petak 20.05.2022. Program prometne kulture za najmlađe, poznatiji pod nazivom Jumicar ponovno  je nakon dvije godine stanke  proveden i u ovoj školi skupa s područnim školama PŠ Nespeš i PŠ Psarjevo, na čijem dolasku smo im posebno zahvalni.

Manifestacija je bila planirana za utorak gdje smo  imali promjenjivo  vrijeme pa smo u dogovoru s ravnateljicom ove škole gđom Lidijom Smrndić  edukaciju pomjerili za petak kad je vrijeme bilo i više nego fantastično.

Nama kao provoditelju programa jako je bitno lijepo vrijeme jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno  drago da su djeca  drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja kroz koje su prošli kao i svi njihovi vršnjaci u cijelom svijetu dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici  kroz  interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji,  djeca  pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju  priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice, a to su učenici 8.a razreda:  Josip Čurić ,Marko Pentavec, Mateo Golub i Matijas Idžanović iz 8.b razreda, gdje im se posebno  želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .

Želimo napomenuti da smo mobilni prometni poligon postavili na novom igralištu kojeg je škola u međuvremenu dobila i koji zaista odgovara svim potrebama cijele škole.

Iskreno se radujemo tome jer je i nama iz Jumicar-a jednostavnije i lakše raditi na njemu.

Ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole, na čelu s ravnateljicom gospođom Lidijom i njenom nesebičnom zalaganju u realizaciji ovakvog  vida edukacije za najmlađe učenike OŠ Ksaver Šandor Đalski, Donja Zelina.

Program podržava i sufinancira Zagrebačka županija kao osnivač ove škole, a posebnu zahvalu dugujemo gradu Sveti Ivan Zelina koji več tradicionalno sufinanciranjem ovakvog vida edukacije omogućuje svojim najmlađima sigurniju mobilnost djece na cestama, a time podiže kvalitetu života u gradu Sveti Ivan Zelina. 

Velike pozdrave šaljemo naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, kao i učiteljici Milici Markiš koja je generalni krivac za ovu super edukaciju.

Vidimo se sljedeće godine, a do tada oprezno u prometu!!!

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

 

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87