OŠ Dragutina Domjanića, Sveti Ivan Zelina

Radni tjedan započeli smo u gradu Sveti Ivan Zelina, gdje smo gostovali u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića.
U ponedjeljak 09.05.2022. Program prometne kulture za najmlađe, poznatiji pod nazivom Jumicar, ponovno je nakon dvije godine stanke proveden i u ovoj školi skupa s područnim školama PŠ Komin, PŠ Prepolno na čijem dolasku smo im posebno zahvalni.
Pored ove škole u planu nam je posjeta i OŠ Ksavera Šandora Đalskog Sveti Ivan Zelina.
U ponedjeljak smo imali promjenjivo vrijeme ali smo na kraju ipak uspjeli provesti edukaciju do kraja s našim malim polaznicima programa.
Nama kao provoditelju programa jako je bitno lijepo vrijeme jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja kroz koje su prošli kao i svi njihovi vršnjaci u cijelom svijetu dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .

Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .


Ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Gordanom Ćosić, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo i učiteljici Ivani Gorički koja je generalni krivac za ovu super edukaciju.

Program podražava i sufinancira Zagrebačka županija kao osnivač ove škole, a posebnu zahvalu dugujemo gradu Sveti Ivan Zelina koji več tradicionalno sufinanciranjem ovakvog vida edukacije omogućuje svojim najmlađima sigurniju mobilnost djece na cestama, a time podiže kvalitetu života u gradu Sveti Ivan Zelina.

Vidimo se sljedeće godine, a do tada oprezno u prometu!!!

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87