Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Rude, Samobor

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U petak , 06.05. 2022. Program prometne kulture za najmlađe kojeg provodi udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska održan je s učenicima drugih i trećih razreda Osnovne škole Rude- Samobor skupa sa područnom školom Manja Vas.
Ova manifestacija nam je posebno draga iz razloga sto učenici ove škole kontinuirano u programu sudjeluju već punih 8 godina i danas smo po prvi puta program održali na prostoru njihove prekrasne škole , do sad su učenici uvijek bili gosti susjednim školama.
Vrijeme nas je zaista poslužilo i bio je idealan dan za Jumicar.
Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta, učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa .
Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljem gospodinom Miroslavom Fresl i učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.Posebnu zahvalu dugujemo gradu Samobor koji već tradicionalno sufinanciranjem ovakvog vida edukacije omogućuje svojim najmlađim sigurniju mobilnost djece na cestama, a time podiže kvalitetu života u Gradu Samobor.

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next