OŠ Đurmanec, gosti: OŠ G. Jesenje,OŠ A.M. Petrovsko i OŠ S.K.Radoboj

U Đurmancu  u petak 09.10.2022 održana je šesta po redu, ove jeseni, preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ koja se  provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i  DVD Đurmanec.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, te općina : Đurmanec, Petrovsko, Gornje Jesenje i Radoboj.

Domaćin manifestacije je bila OŠ Đurmanec koja je ugostila  učenike drugih razreda gostujućih osnovnih škola :  OŠ Gornje Jesenje, OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko i OŠ Side Košutić Radoboj.

 Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice 7.a razreda učenici Petar i Jan Vrhovski na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Krapina s ispostavom Pregrada policijski službenici gosp. Siniša Draganić i gosp. Drago Tumpa.

U ispomoć im je s policijskim motorom došao vođa I. prometnog sektora iz PPRP Krapina gosp. Anđelko Škrlec .Djeca su zaista bili oduševljeni svojom policijom.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali vatrogasci DVD-a Đurmanec gospoda Pavić Tomislav i Vedran, te Belošević Marko gdje su paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.

Mali vatrogasci imali su priliku podići se u visinu u kamionskim vatrogasnim košarama što je za njih bilo nezaboravno.

Polaznike se upoznaje s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo se na organizaciji edukacije zapovjedniku DVD-a Đurmanec gospodinu Zlatki Paviću.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici Županijskog društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije koju je vodila referent  gđa Ksenija Jurinjan sa kolegom gosp. Mladenom  Jagarinec koji su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Velike pozdrave i zahvalu iz Đurmanca šaljemo i gospođi Valentini Klasiček, mag. soc. rada. Voditeljici Programa suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete u Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

 Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu osnovne škole Đurmanec na čelu s ravnateljem gospodinom Krešimir Kralj koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika te istovremeno bio domaćin svojim kolegama ravnateljima : OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko  gđa Andrijana Osredečki, OŠ Gornje Jesenje gosp. Radovan Cesarec i OŠ Side Košutić Radoboj gosp. Drazen Gerić.

Posebno se zahvaljujemo  na osobnom dolasku ravnatelja gostujućih škola = jedno VELIKO BRAVO.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87