OŠ Stjepan Radić, Božjakovina

Dana 06.10 u četvrtak, napokon smo posjetili našeg starog znanca Osnovnu školu Stjepan Radić u Božjakovini  u Zagrebačkoj županiji. Domaćin ovaj put je bio ,za nas novi ravnatelj gosp. Ivan Jukić , na čemu mu želimo čestitati i poželjeti uspješan budući rad.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka ,DCK Dugo Selo i  DVD Brckovljani , pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Zagrebačke županije.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Vrijeme bilo sunčano, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je   iznimno  drago da su djeca drugih razreda u ovoj školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente.

Kratku školu prve pomoći održali su  gđa Darinka Remenar-Budin iz Društva Crvenog Križa Dugo Selo i djelatnik gosp. Luka Vidović sa svojim  školskim volonterima.

U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala CK Dugo Selo na izvrsnoj radionici!

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci DVD-a Brckovljni sa svojim članovima: Marijan Mikšaj, Mario Petrušić i Tomislav Vidoš. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara ulaz u vatrogasni kamion,puštanje sirene,… Pozdrave šaljemo : zapovjedniku i dozapovjedniku DVD-a gospodi Krunoslavu Šotić i Tihomiru Geceg . Hvala DVD-u  Brckovljni  na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta,

Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87