OŠ Frana Galovića, Zagreb

U petak dana 31.03.2023. preventivnom manifestacijom  u OŠ Frana Galovića ,Zagreb započinjemo  edukaciju u gradu Zagrebu za proljetnu sezonu školske 2022/23.Vrijeme je bilo  suho ali vjetrovito što je nama u nekim trenutcima stvaralo probleme ipak nam je   iznimno  drago da su učenici u ovoj školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska,PU- Zagrebačka -PP Novi Zagreb, GDCK Zagreb i DVD Hrelić, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i OŠ Frana Galovića Zagreb.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori  Matej Filić i Marko Farac iz Jumicar Hrvatska. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrdne dokumente.

Da sve prođe u najboljem redu,zadužen je bio kontakt policajac iz PP Novi Zagreb gosp. Mato Šimunović ,koji je zaista bio na nivou zadatka i nije se moglo ne primjetiti da policajac uživa u radu s djecom koje manje-više i osobno poznaje.Veliko bravo za našeg plavca.

Poslije obavljene edukacije u radionici prometa djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb  koju su održala volonterka Martina Strejček posebno educirana i licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….Hvala  GDCK Zagreb i voditeljici Vladimiri Čivrag Gosarić, koji nas prate na svim manifestacijama koje provodimo u gradu Zagrebu.

Vatrogasci iz DVD Hrelićzapovjednik Tomislav Murat i vatrogasac Matija Kuzmec  puštali su vatrogasne sirene te paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.  Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama , tj. gađanje mete vodenim mlazom.  Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo za dobru organizaciju  upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom  Maja Lisska hvala i pedagoginji gđi.Franki Grubišić.

 Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave, koje su bile vrlo dobro raspoložene .

Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87