Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ grofa Janka Draškovića, Zagreb

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Osnovna škola grofa Janka Draškovića u Zagrebu  je 27.10.2022  ugostila  „Program prometne kulture za najmlađe“ koji se po školskom kurikulumu za 2022./23. održao za učenike drugih razreda. Vrijeme je bilo prolazno ali suho što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je   iznimno  drago da su učenici u ovoj školi dobili nešto novo, zabavno i jako, jako edukativno, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska, GDCK Zagreb i DVD Vrapče, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i OŠ  grofa Janka Draškovića Zagreb.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon i radionica prve pomoći.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente.

Poslije obavljene edukacije u radionici prometa djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb  koju su održale volonterke Vanja Banfić Jevtović   i Viktoria Mikotić posebno educirani i licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?)..

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….Hvala  GDCK Zagreb i voditeljici Vladimiri Čivrag Gosarić koja nas prati na svim manifestacijama koje provodimo u gradu Zagrebu.

Vatrogasci iz DVD-a Vrapče gospoda: Karlo Čovič zamjenik zapovjednika, Pavao Oblizalo vatrogasac-vozač, Ivica Balenović vatrogasac, zahvaljujemo zapovjedniku  na organizaciji gosp. Petru Oblizalu. Svi su zajedno zaslužili veliko BRAVO, te paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama , tj. gađanje mete vodenim mlazom. Današnja preventivna  manifestacija moramo priznati ostala je ipak u sjeni vatrogasaca koji su sa svojom mnogobrojnom vatrogasnom opremom i vozilom  uzeli sve simpatije učenika na današnjoj manifestaciji na čemu im zahvalni. Hvala Vam dragi vatrogasci sa pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

 Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo za dobru organizaciju i ugodno druženje  upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Danicom Rajković koja  je cijelo vrijeme bila s nama i budnim okom nadzirala tijek edukacije  svojih učenika.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave koje su bile vrlo dobro raspoložene, gdje je gospođa Milena, učiteljica  i sama uzela volan u ruke i okušala se u ulozi malih vozača, BRAVO UČITELJICE.

Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next