OŠ Rapska, Zagreb

Osnovna škola Rapska u Zagrebu, dana 26.10.2022  ugostila je  „Program prometne kulture za najmlađe“ koji se po školskom kurikulumu za školsku  2022./23. održao za učenike drugog i trećeg razreda.

Manifestacija se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i GDCK Zagreb pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i OŠ Rapska.

Nakon multimedijskog teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, djeca su izašla na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon i radionica prve pomoći.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim – automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice  na čemu smo im zaista zahvalni. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente.

Poslije obavljene edukacije u radionici prometa djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u radionici GDCK Zagreb  koju su održale volonterke Dorotea Krupić i Tea Mihić posebno educirani i licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?)..

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Hvala  GDCK Zagreb i voditeljici Vladimiri Čivrag  Gosarić koji nas prate na svim manifestacijama koje provodimo u gradu Zagrebu.

Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem se zahvaljujemo za dobru organizaciju i ugodno druženje  upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Diana Dujmović, kao i pedagoginja gđa Lovorka Jurić Komljenović .

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave koje su bile vrlo dobro raspoložene što se vidi u galeriji fotografija.

Poruka: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87