OŠ Ivana Filipovića, Zagreb

Osnovna škola Ivana Filipovića, Zagreb u srijedu 07.09.2023. bila je domaćin  Programu prometne kulture. U prekrasnoj školi gostujemo  već punih  9 godina i zaista se osjećamo svaki put dobro došli, a tako je bilo ovaj put.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka – IV. PP Maksimir, GDCK Zagreb,  DVD Maksimir, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i osnovne škole Ivana Filipovića.

Učenici drugih  i trećih razreda nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su  kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenici 7.a razreda: Juraj Janković,Vito Turk,Marko Anić i Jakov Džepina na čemu smo im zaista zahvalni.

Na školskom igralištu  zaista je bilo veselo bučno za što su zaslužni vatrogasci i policajci sa svojim sirenama.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s profesionalnim vatrogascima iz DVD-a Maksimir na čelu sa gosp. predsjednikom Franjom Kelbas , gosp. Renato Tapšanji, blagajnik vatrogasac, gosp. Goran Ivek vozač vatrogasac, gosp. Domagoj Mikša, vozač vatrogasac  svi oni činili su perfektan tim koji je zračio ljubavlju prema vatrogastvu. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu.  Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Djeca su imala priliku upoznati se i s policijskim vozilom te zanimanjem policajca, paliti svjetlosna upozorenja i još mnoga toga isprobati oko policijskog vozila, kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici iz IV. PP Maksimir, gđa Josipa Lovrić, kordinatorica za kontakt policiju i gosp. Mihael Plesivčak, kontakt policijski službenik.  Ovim putem im se  zahvaljujemo na sudjelovanju kao i gđi Jeleni Cigrovski, policijska službenica iz PU zagrebačka, IV. PP  Zagreb, na nesebičnom zalaganju u organizaciji ove preventivne manifestacije.  Zahvaljujemo i gđi Vesni Rosić Kauzlarić, policijska službenica za nadzor i planiranje i prevenciju iz PU zagrebačka.

Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam što postojite.

Malu  školu prve pomoći održale su gđice Elena Pejić i Eva P. volonterke iz GDCK Zagreb, posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Hvala na sudjelovanju i aktivnostima kojima su  najmlađe uvele u svijet “ osnove prve pomoći. Veliko hvala i pozdrave šaljemo gđi Vladimiri Čivrag Gosarić, djelatnica GDCK Zagreb na suorganizaciji ove zajedničke  preventivne manifestacije.

Iskreno se zahvaljujemo  na srdačnom dočeku, timu OŠ Ivana Filipovića na čelu sa zamjenicom ravnateljice gđa Andrea Vindiš koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika. Pozdrav šaljemo i ljubaznoj tajnici škole gđi Ivani Vidoša Mučan. Pozdrave i zahvalu šaljemo ravnateljici škole gđi Mirjam Vinković Rangel.

Veliku zahvalu za super organizaciju svih učenika sudionika manifestacije= jedno VELIKO BRAVO.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji.


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87