OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec

Radni tjedan 26.04.2024. završavamo u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog,Ivanec,Varaždinska županija. Bilo je toplo, živo i zanimljivo za naše najmlađe učenike drugih razreda. Na manifestaciji su sudjelovali i učenici iz područnih škola: PŠ Kuljevčica, PŠ Salinovec i PŠ Prigorec.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Varaždinska, PP Ivanec, DCK Varaždinska županija, GDCK Ivanec i  DVD Ivanec pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i grada Ivanec.

Zahvaljujemo upravi Grada Ivanca koja već dugi niz godina i na ovaj način brine o svojim najmlađima.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i protupožarnoj zaštiti, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrdne dokumente. Promet su regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenici 8.d razreda  Emerik Bušnja i Mateo Foder na čemu smo im zaista zahvalni.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Malu  školu prve pomoći održale su gđa Mirela Bunić – administrativno rač.referent i gđa Danijela Kasal ref za humanitarnu pomoć i DDK. Koje su  posebno licencirane za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Hvala GDCK Donja Stubica na super radionici !! Zahvalu na suradnji i pozdrave šaljemo gđi Sanji Pajtak, ravnateljica GDCK Ivanec.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku obnoviti znanje iz cestovnog prometa, upoznati se s policijskim vozilom te zanimanjem policajca, kojeg je ponosno prezentirao policijski službenik za preventivu cestovnog  prometa gosp. Davor Blaško iz PP Ivanec. Naš vjerni prijatelj programa. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam dragi naši plavci!!

Posebnu vatrogasnu radionicu pripremili su članovi DVD-a Ivanec, gosp. Emir Tatarević i gosp. Mario Anđel, vatrogasci DVD Ivanec. Hvala na organizaciji i suradnji gosp. Mariu Rogina, zapovjednik DVD Ivanec. Polaznike su upoznavali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Super vatrogasci sa svojom radionicom djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Vatru gasi, brata spasi!

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec na čelu s ravnateljem gosp. Damir Jagić. Srdačan Vam pozdrav i na super organizaciji svojih učenika i učiteljica te ovim putem ih pozdravljamo! Hvala na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici! Čistu peticu šaljemo kuharicama na kulinarskom gostoprimstvu!

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave s porukom:

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta,   svako dobro Vam želimod


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87