OŠ ŠESTINE

Edukacija pod nazivom „ Program prometne kulture za najmlađe“ održana je dana 19.04.2024. u OŠ Šestine Zagreb.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU zagrebačka, I PP Zagreb, GDCK Zagreb,  DVD Šestine,  pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice Ana H.,Mia M.,i Andrija H. na čemu smo im zaista zahvalni.

 Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s profesionalnim vatrogascima iz DVD-a Šestine gosp. Frano-Josip Ožbolt i gosp. Jurica Gregorin. Zahvaljujemo na organizaciji i suradnji gosp. Matiji Ivančević– zamjenik zapovjednika. Polaznike se upoznaje s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Djeca su imala priliku upoznati se i sa zanimanjem policajca koji je sudjelovao na preventivnoj manifestaciji gosp. Petar Petrlić, policijski službenik iz I PP Zagreb. Djeci je ukazao važnosti u prometu i opreznost pri prelasku pješačkog prijelaza.Hvala Vam naši plavci na podršci i partnerstvu u ovom programu.Zahvalu na organizaciji dugujemo i gđi Vesni Rosić Kauzlarić, policijska službenica za nadzor, planiranje i prevenciju iz PU zagrebačka.

Kratku školu prve pomoći održale su volonterke Nina Zelenika, Elena Pejić i Eva Puzak iz GDCK Zagreb. Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama npr. (krvarenje iz nosa)….

Današnju edukaciju uveličali su pokrovitelji manifestacije :  NAŠA ZEMLJA PZ, LAMI GRADNJA I PROJEKTI J.D.O.O, TOMIĆ CUSTOM  BIKE.

Naši pokrovitelji su pokazali društvenu odgovornost modernog poslovanja. Svojim prisustvom predstavnici tvtke iz NAŠA ZEMLJA PZ čestitali su učenicima na uspješnom sudjelovanju i poželjeli im sigurno kretanje u cestovnom prometu. U ime djece zahvaljujemo se tvrtkama na pokroviteljstvu ove današnje manifestacije.

Posebno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu osnovne škole Šestine  na čelu s ravnateljem gosp. Toni Rajković i gđi Svjetlani Celinšćak učiteljica 2. razreda  na trudu i izvrsnoj organizaciji da sve bude u najboljem redu.

Ne sumnjamo da su učenici uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom:

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta,

Svako dobro Vam želimo!

 

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87