OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Prigorje Brdovečko

U ponedjeljak 02.05.2022. smo gostovali u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, Prigorje Brdovečko, sa već poznatim programom:
„Program prometne kulture za najmlađe“, poznatiji pod nazivom Jumicar i u ovoj je školi ponovno proveden nakon dvije godine stanke, iskreno smo se obostrano radovali ponovnom susretu.
Nakon jutarnjeg pljuska tijekom edukacije smo imali lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja tijekom zadnje dvije godine , napokon dobili program na otvorenom i uživali u edukaciji o pravilima ponašanja u cestovnom prometu.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .

Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice ( Stjepan i Andrej 8b-razred ) , gdje im se posebno želimo zahvaliti na svestranoj pomoći.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .
Ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole na izvrsnoj suradnji ,brižnom ravnatelju gosp. Goranu Hotku, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo našim učenicima, polaznicima programa.
Program prometne kulture za najmlađe školsku 2021/22 započeo je s osnovnim školama gdje je osnivač Zagrebačka županija.
Ovim putem želimo se zahvaliti Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na čelu s pročelnikom gosp. Vjeranom Štublinom koji već tradicionalno sufinanciranjem ovog preventivnog programa, omogućuju djeci svih osnovnih škola na području cijele županije ovakav vid preventivne edukacije.
U nadolazećem periodu nastavljamo s edukacijom mališana Zagrebačke županije.
Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87