OŠ Jakovlje,OŠ Luka i OŠ Kupljenovo

U srijedu dana 19.04.2023. gostovali smo u Osnovnoj školi Jakovlje, Zagrebačka županija, gdje su u programu sudjelovale i sujedna OŠ Luka i OŠ Kupljenovo sa svojim područnim školamaImali smo  lijepo vrijeme, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno drago da su djeca drugih razreda u ovim školama dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog . Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici uz pomoć školske prometne jedinice  na čemu smo im zaista zahvalni. Kako je bilo upravljati s malim automobilima na simuliranim prometnicama znaju to i pojedine učiteljice koje nisu mogle odoljeti izazovu i skupa sa svojim razredom praktično primijeniti prometna znanja.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se sa zanimanjem policajca i pogledati policijsko vozilo kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici iz PP Zaprešić gosp. Marko Burušić i Danijel Mlinarić.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Jakovlje vatrogasci : Dragan Kadoić,Roman Ćusak,Stjepan Solenički sa svojim zapovjednikom . Paralelno su provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.  Mali vatrogasci imali su priliku podići se u visinu u kamionskim vatrogasnim košarama što je za njih bilo nezaboravno. Polaznike se upoznaje s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Zahvaljujemo se na organizaciji zapovjedniku DVD-a Jakovlje gospodinu  Stjepanu Fijan.
Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju je vodila Laura Bat djelatnica Jumicar Hrvatska, posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Ravnateljima osnovnih  škola: OŠ Luka  gđi Renati Meglić, OŠ Kupljenovo gđi M.Dolinar, zahvaljujemo na super organizaciji svojih učenika i  učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo!

Ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Aleksandrom Đurđević, naročito učiteljicama razredne nastave za dobru organizaciju i ugodno druženje, puno pozdrava šaljemo gđi Nevenki Coha,tajnica škole koja nas uvijek dočeka i isprati s osmijehom na licu.

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu .

 

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87