Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ ANTUNA AUGUSTINČIĆA,ZAPREŠIĆ

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Osnovnu školu Antuna Augustinčića,Zaprešić posjetili smo dana 20.04.2023.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Zagrebačka ,PP Zaprešić, JVP Zaprešić, CK Jumicar Hrvatska.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog . Teorijski dio je multimedijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji, gdje djeca pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici uz pomoć školske prometne jedinice  na čemu smo im zaista zahvalni. Kako je bilo upravljati s malim automobilima na simuliranim prometnicama znaju to i pojedine učiteljice koje nisu mogle odoljeti izazovu i skupa sa svojim razredom praktično primijeniti prometna znanja.Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente. 

Kratku školu prve pomoći održala je Laura Bat, djelatnica Jumicar Hrvatska, posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći.

Aktivnostima su se pridružili i vatrogasci JVP Zaprešić, gosp.  Peršin Ivan i gosp. Cimperšak Denis. Uhodan tim najmlađima je pokazao opremu i sadržaj vozila, ali najzanimljiviji dio svakako je bio demonstracija gašenja požara ulaz u vatrogasni kamion,puštanje sirene,… Zahvaljujemo gosp. Željku Barun, zapovjedniku JVP Zaprešić na organizaciji i realizaciji izvrsne edukacije na terenu. Pozdrave šaljemo JVP Zaprešić i hvala na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Zaprešić, policijski službenici.  Zahvaljujemo se na organizaciji i uspješnoj suradji tokom manifestacije, gdje je prošlo sve u najboljem redu, jedno veliko HVALA PP Zaprešić. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Hvala Vam!

Zahvaljujemo  gđi Ružici Žarko, višoj suradnici za odnose s javnošću grada Zaprešića koja je organizirala medijsku pokrivenost i  posjet  gosp. Alana Labusa, zamjenika gradonačelnika grada Zaprešić, koji je sve  pomno promatrao, te se uvjerio da mali zaprešićanci na ovaj način mogu biti zaista kvalitetno – preventivno educirana. Iskoristio je priliku te simbolično čestitao  polaznicima i podijelio im priznanja za sudjelovanje u programu. Grad Zaprešić  je već dugi niz godina potpora i podrška u provedbi ovog preventivnog programa za djecu u svim svojim osnovnim školama.

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu Osnovne škole Antuna Augustinčića, Zaprešić  na čelu s ravnateljicom gđom Danijelom Adžijević te  pedagoginji gđi Josipi Škvorc, koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next