OŠ JANKA LESKOVARA, PREGRADA I OŠ VIKTORA KOVAČIĆA, HUM NA SUTLI

Radni tjedan završili smo  u  Krapinsko-zagorskoj županiji u gradu Pregrada u Osnovnoj školi Janka Leskovara, Pregrada. Gostujuća osnovna škola:  Viktora Kovačića Hum na Sutli.

Po našim učestalim preventivnim akcijama u ovoj županiji ne može se ne primijetiti da Uprava ove županije na čelu s županom gosp. Željkom Kolarom te njegovim svim gradonačelnicima i načelnicima zaista ulažu mnogo truda i energije u prevenciju u bilo kojem vidu, pa tako i u naš Program prometne kulture za najmlađe. U ovoj županiji, imamo u planu tijekom jeseni provesti edukacije u većini gradova i općina tj. u osnovnim školama. Hvala VAM na podršci.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom: NPSCP, Krapinsko-zagorske županije, grada Pregrada i općine Hum na Sutli. Preventivna akcija  provodi se u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska sa ispostavom Pregrada, PPRP Krapina, Dvd Pregrada i GDCK Pregrada.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ) uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice: Filip,Karlo i Jan,  iz 8. razreda, na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PP Krapina sa ispostavom Pregrada, gospodin Mladen Jecl – kontakt policajac. U ispomoć su došli gosp. Pavić Ivan – vođa sektora i gosp. Ravnčić Dominik policijski službenik – prometni motociklist iz PPRP Krapina gdje su djeca sa oduševljenjem imala priliku da i sami sjednu na policijski motor gdje su s oduševljenjem puštali policijsku sirenu. Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Zahvaljujemo na organizaciji i osobnom sudjelovanju gosp. Željku Lež – policijski službenik za prevenciju u uredu načelnika  iz PU krapinsko-zagorska, prijatelju programa. Hvala Vam vrijedni plavci.

Na školskom igralištu zaista je bilo veselo bučno za što su zaslužni vatrogasci i policajci sa svojim sirenama. Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s profesionalnim vatrogascima iz DVD-a Pregrada.

Vatrogasci: Ivan Filipčić i Alen Martinko -vatrogasni dočasnici i Gabrijel Škreblin -Vatrogasac prve klase su perfektan tim koji je zračio ljubavlju prema vatrogastvu. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Zahvalu i pozdrav šaljemo i predsjedniku DVD-a gosp. Milanu Burić, te gosp. Martinku Krunoslav – član upravnog odbora i član zapovjedništva.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u „crvenoj“ radionici  koju su vodile gđa Štefica Pasarić, ravnateljica GDCK Pregrada i gđa Petra Bešenski administrativni referent , koje  su posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe.

Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Nakon obavljene radionice, djeca su zaslužila i lizalice crvenog križa što je kod njih izazvalo oduševljenje, a i kod nas velikih, moramo priznat,.. Hvala dragoj ravnateljici na brizi o svakom detalju pa i ovom malom ali slatkom.

Ravnateljica Osnovne škole Pregrada gđa. Zdravka Žiger kao domaćin manifestacije cijelo vrijeme je bila s nama i budnim okom nadzirala tijek edukacije  svih učenika. Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku.

Ne smijemo zaboraviti ni cijenjenu ravnateljicu iz OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli , gospođu Biserku Špiljak, koja je zaslužna za super organizaciju svojih učenika i učiteljica te ju ovim putem pozdravljamo.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!

Osnovna Škola Sveti Križ Začretje u Krapinsko-zagorskoj županiji dana 28.09.2023. skupa sa  učenicima iz  OŠ Bedekovčina bila je domaćin preventivne manifestacije pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe. U ovim školama gostujemo  već punih  7 godina i zaista se osjećamo svaki put dobro došli, a tako je bilo ovaj put.

Program je proveden u organizaciji Udruge „Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu“, u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska, PP Zabok, PP Krapina, DVD Sveti Križ Začretje i  CK Jumicar, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Krapinsko-zagorske županije.

Učenici drugih   razreda nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) gdje su  kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice učenici 8.b razreda: Lea Erdelja, Ema Krepelnik, Tena Merkaš i Sara Brlek  na čemu smo im zaista zahvalni.

Na školskom igralištu  zaista je bilo veselo bučno za što su zaslužni vatrogasci i policajci sa svojim sirenama. Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s profesionalnim vatrogascima iz DVD-a Sveti Križ Začretje gosp. Karlo Rajačić – zapovjednik i gosp. Božidar Mraz – vatrogasac, činili su perfektan tim koji je zračio ljubavlju prema vatrogastvu. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Vatrogasnim radionicama djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za zajednicu. Pozdrav šaljemo i predsjedniku DVD-a gosp. Miljenku Šoštarić.

Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!

Djeca su imala priliku upoznati se i s policijskim vozilima te zanimanjem policajca, paliti svjetlosna upozorenja i još mnoga toga isprobati oko policijskog vozila, kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici iz PP Zabok , gosp. Damir Papeš – vođa sektora, gosp. Stjepan Tovernić – vođa sektora i gosp. Mario Smiljanec policijski službenik- prometni motociklist iz PPP Krapina. Ovim putem im se zahvaljujemo na sudjelovanju kao i gosp. Željku Lež – policijski službenik za prevenciju iz PU krapinsko-zagorska, prijatelju programa.

Malu  školu prve pomoći održao je gosp. Jerko Gunjača djelatnik Jumicar prva pomoć, posebno licenciran za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Hvala na sudjelovanju i aktivnostima kojima su  najmlađe uvele u svijet “ osnove prve pomoći.

Načelnik općine Svetog Križa Začretje gosp. Marko Kos  osobno je posjetio  razigranu djecu  kao prijatelj programa, te se uvjerio da djeca na ovaj način mogu biti zaista kvalitetno – preventivno educirana. Simbolično je podijelio učenicima zaslužene diplome.

Zahvaljujemo na posjeti gosp. Ivanu Paradi, ravnatelju OŠ Bedekovčina i na organizaciji svojih učenika i učitelja na manifestaciji u OŠ Sveti Križ Začretje.

Ovim putem se zahvaljujemo na srdačnom dočeku timu OŠ Sveti Križ Začretje na čelu sa ravnateljem gosp. Dariom Šimag koji je budnim okom nadzirao tijek edukacije svojih učenika kao i pedagoginja gđa Nevenka Sinković. Veliko hvala na gostoprimstvu i velika pohvala za super organizaciju.

Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta,   Svako dobro Vam želimo!

Kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji !!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87