OŠ Josipa Badalića, Graberje Ivaničko

U četvrtak , 05.05. 2022. Program prometne kulture za najmlađe kojeg provodi udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska održan je s učenicima drugih i trećih razreda Osnovne škole Josipa Badalića Graberje Ivaničko .
Ova edukacija nam je posebno draga iz razloga što zahvaljujući ravnateljici gospođi Martini Novak koja je za svoje učenike i učitelje organizirala i poseban prijevoz kako bi došli do mobilnog prometnog poligona koji je bio pripremljen za njih na igralištu OŠ Đure Deželića u Ivanić Gradu. Zahvaljujemo se i upravi škole OŠ Đure Deželića na gostoprimstvu.
Naime u OŠ Josipa Badalića su u pripremi veelikiii radovi jer se pored škole gradi nova velika dvorana koju željno svi iščekujemo već dugo dugo.
Vrijeme nas je zaista poslužilo i bio je idealan dan za Jumicar.
Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta) učenici su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu .
U praktičnom dijelu edukacije, imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa .
Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Tijekom edukacije učenici osmog razreda u ulozi asistenta, su bili zaista vrijedni ,a prije 5 godina i sami su uspješno prošli obuku u ovom programu na čemu smo im zaista zahvalni.
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljicom gđom Martinom Novak na njenom osobnom dolasku i uvjerenju da sve radimo po planu i programu.
Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija. Ovim putem želimo se zahvaliti Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije na čelu s pročelnikom gosp. Vjeranom Štublinom koji već tradicionalno sufinanciranjem ovog preventivnog programa omogućuju djeci svih osnovnih škola na području cijele županije ovakav vid preventivne edukacije. U nadolazećem periodu nastavit ćemo s edukacijom mališana Zagrebačke županije.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih i trećih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87