OŠ Đure Deželića, Ivanić Grad

U Ivanić Gradu je u četvrtak 05.05.2022 u OŠ Đure Deželića bilo i više nego euforično, na školskom igralištu dan je započeo na pomalo drugačiji način za učenike drugih i trećih razreda.
Po školskom kurikulumu za temu su imali PROMET.
U sklopu programa Prometne kulture za najmlađe, promet se obraduje na pomalo drugačiji i za djecu zanimljiv način.
Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .
Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.
Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu , na praktičnom dijelu programa pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice .
Najmlađima čestitamo na uspješno položenoj obuci, a ovim putem zahvaljujemo se upravi škole, za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Kao voditelj programa želim ovim putem istaknuti da nam je bilo izuzetno zadovoljstvo i čast surađivati u proteklih 8 godina s osnovnom školom Đure Deželića na čelu s ravnateljem gospodinom Mileo Todić, kojeg ovim putem posebno pozdravljamo .
Inače, od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 80 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola. Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije .
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.
Veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave drugih i trećih razreda s porukom: uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!
Do sljedećeg susreta,
Svako dobro Vam želimo!Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87