Generalni Pokrovitelji

Partneri u programu

Previous
Next

prijatelji

Previous
Next
OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U četvrtak dana 03.11.2022. u  Krapinsko-zagorskoj županiji u gradu Zabok je bilo veoma živo i zanimljivo za naše najmlađe učenike drugih razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog.   

Program prometne kulture za najmlađe ovom preventivnom manifestacijom završava svoj jesenski plan edukacija u ovoj županiji. Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU Krapinsko-zagorska, PP Zabok, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije,GDCK Zabok, DVD Zabok pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije te grada Zabok.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći ,vatrogasnu radionicu kao i radionicu prometne policije, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Učenicima su se pridružili i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda iz mjesta Budinščina koji su nas obradovali svojim učešćem i nadamo se da su  bili zadovoljni.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde.

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta ) gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, slijedi njima još zanimljiviji  praktični dio programa gdje djeca u pravim mini-električnim automobilima  uče o sigurnosti u prometu.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice na čemu smo im zaista zahvalni.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom  te zanimanjem policajca kojeg je ponosno prezentirao vođa sektora gosp. Stjepan Tovernić iz PP Zabok. Ovim putem zahvaljujemo se i  gospodinu Željku Lež iz PU Krapinske- službe za prevenciju, na nesebičnom zalaganju u organizaciji svih preventivnih manifestacija na području KZŽ-e. Hvala  Vam dragi policajci što ste posjetili mališane u Zaboku.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Zabok.  Mnogobrojni  vatrogasci:  gđa Anita Lež i Štef Štokan te predsjednik DVD-a, gosp. Želimir Lež i zapovjednik DVD-a gosp. Željko Tršinski , koji su provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu.

Zahvaljujemo se na perfektnoj prezentaciji i organizaciji radionice. Djecu je dakako najviše zanimao vatrogasni kamion, a zapovjednik i vatrogasaci upoznali su ih s opremom i demonstrirali vatrogasne vježbe. Hvala DVD Zabok našim starim znancima  na sudjelovanju u programu i vidimo se sljedeće manifestacije s novim generacijama polaznika. S pozdravom:  Vatru gasi, brata spasi.!!  Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći ,radionicu su profesionalno vodile zaposlenice  GDCK Zabok, gđa Tina Herceg i gđa Sanja Šćuric , nama rado viđene suradnice.  U radionici se  ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).   Želimo pozdraviti i zahvaliti se ravnateljici  GDCK Zabok gđi Željki Vukić na organizaciji svoje radionice.

Današnju manifestaciju uveličala je i posjeta gđe Petre Kolarić Knež iz Odbora za sigurnost prometa KZŽ te direktorica Auto škole BEST, naš veliki prijatelja ovog programa te joj se ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Iskreno se zahvaljujemo i na srdačnom dočeku, timu osnovne škole  Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, na čelu s ravnateljem gosp. Tomislav Polanović , pedagoginji gđi Ružici Kotarski kao i Antonini Gršić – knjižničarki  koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Do sljedećeg susreta,

Svako dobro Vam želimo!

Generalni pokrovitelji

Partneri programa

Previous
Next

Prijatelji programa

Previous
Next