OŠ LJUDEVITA GAJA I OŠ AUGUSTA CESARCA, KRAPINA

Dana 14.05.2024. program smo proveli u OŠ Ljudevita Gaja, Krapina skupa sa svojim područnim školama Šemnica Donja i Lepajci. Sudjelovali su i učenici  OŠ Augusta Cesarca, Krapina sa svojim područnim školama Podgora i Škaričevo.

Preventivna akcija  provodi se  u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko- zagorska , PP Krapina sa ispostavom Pregrada, Jumicar Prva pomoć i DVD Krapina pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i osnovnih škola.

Nakon održanog teorijskog dijela, učenici su  prošli obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i protupožarnoj zaštiti, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija. Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati sve svoje vještine u ulozi vozača, a sve u cilju kako bi bili bolji i sigurniji pješaci.  Promet su na poligonu regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice 8.razreda učenici Lovro H., Tin M., Ino S. i Teo L.  na čemu smo im zaista zahvalni. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrdne dokumente.

Nakon prometa održala se radionica “Prve pomoći” koju je provodila gđica Dora Dolanski, Jumicar Prva pomoć koja je posebno licencirana za pružanje ovakvog vida edukacije iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa). Hvala Dora!

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku obnoviti znanje iz cestovnog prometa, upoznati se s policijskim vozilom te zanimanjem policajca, kojeg su ponosno prezentirali policijski službenici za preventivu cestovnog  prometa gđa Maja Posilović i gosp. Mirko Kranjčec iz PP Krapina sa ispostavom Pregrada.

Djeca su zaista bila oduševljena svojom policijom. Zahvaljujemo se na koordinaciji gosp. Željku Lež– policijski službenik prevencije iz ureda načelnika – PU krapinsko -zagorska.

Posebnu vatrogasnu radionicu pripremili su članovi DVD-a Krapina gđa Laura Kranjčec, voditeljica djece i mladeži i gosp. Josip Šimunić,vatrogasac. Polaznike su upoznavali  s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom. Super vatrogasci sa svojom radionicom djeci su na originalan način približili svu vatrogasnu tematiku za najmlađe. Zaista Vam Hvala i jedno veliko BRAVO za vatrogasno društvo. Srdačan pozdrav gosp. Mariu Gerić, zapovjednik DVD Krapina. Hvala na suradnji. 

Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku gđi Vlatki Družinec , ravnateljica OŠ Ljudevita Gaja. Bilo je kao uvijek ugodno i lijepo druženje.

Ravnateljici gostujuće OŠ Augusta Cesarca gđi Matildi Juričev zahvaljujemo na super suradnji i organizaciji svojih učenika i učiteljica te ovim putem ih puno pozdravljamo!

Ne sumnjamo da su drugašići uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama  razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!        Do sljedećeg susreta,   svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87