OŠ Oroslavje

Naša edukacija druga po redu u Krapinsko-zagorskoj županiji održana je dana 20.09.2022. u gradu Oroslavje gdje je domaćin bio osnovna škola Oroslavje.
Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu ),slijedi praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima, tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.
Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice 7.a razreda učenici Paola, 8.a Luka i Božidar Antonio na čemu smo im zaista zahvalni.
Danas nas je iznenadila i posjeta gđe Petre Kolar ,direktorica Auto škole BEST,naš veliki prijatelja ovog programa.
Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilima i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali iz PU K-Z, gosp. Željko Lež policijski službenik nadzora za prevenciju i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa PP Donje Stubice gosp. Danijel Gredičak.
Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali članovi DVD-a Oroslavje vatrogasci gosp. Tomislav Rožman i gosp. Damir Antunović, i paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Zahvaljujemo se na organizaciji zapovjedniku DVD-a Oroslavje gosp. Martinu Kovačiću.
Mali vatrogasci imali su priliku podići se u visinu u kamionskim vatrogasnim košarama što je za njih bilo nezaboravno. Polaznike se upoznaje s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazuje unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga se djeci prikazuje vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.
Hvala Vam dragi vatrogasci s pozdravom: Vatru gasi, brata spasi.!!
Nakon vatrogasaca, djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći koju je vodila ravnateljica GDCK Donja Stubica gđa Maja Rešetar Pavrlišak te zaposlenica gđa Valentina Sviben i gosp Janko Rešetar., posebno licencirani za pružanje ovakvog vida edukacija iz prve pomoći za naše najmlađe. Ukratko se ponavljaju brojevi hitnih službi nakon čega se učenicima postavlja pitanje o razlici između prve i hitne pomoći. Naglašava se važnost onih informacija koje je pri tom pozivu nužno reći (Što se dogodilo? Gdje se dogodilo? Kako se dogodilo?).. Nakon toga djeca imaju priliku naučiti kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede (ogrebotine, opekotine, giljotine) ili kako postupiti u nekim situacijama (krvarenje iz nosa).

Svoju djecu iz Oroslavja osobno je posjetio gradonačelnik Oroslavja gosp. Viktor Šimunić, prijatelj programa, te se uvjerio da djeca na ovaj način mogu biti zaista kvalitetno – preventivno educirana.
Iskreno se zahvaljujemo na srdačnom dočeku, timu osnovne škole Oroslavja na čelu s ravnateljicom gđom Sanja Šakoronja koja je budnim okom nadzirala tijek edukacije svojih učenika.
Veliku zahvalu za super organizaciju svih učenika sudionika manifestacije= jedno VELIKO BRAVO.
Ne sumnjamo da su mališani uživali u nastavi na otvorenom, a veliki pozdrav šaljemo našim dragim učiteljicama razredne nastave s porukom: Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim! Do sljedećeg susreta, Svako dobro Vam želimo!


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87