OŠ Sesvetski Kraljevec, Zagreb

U  ponedjeljak dana 20.06.2022. gostovali smo u Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec, Zagreb koja je ujedno bila i posljednja škola u ovoj školskoj 2021./22 god.

Zaista smo sretni i ponosni da smo uspješno proveli veliki broj edukacija diljem Republike Hrvatske čime  uspješno završavamo svoj plan i program za ovu školsku godinu. Nakon kraće ljetne stanke slijede pripreme za jesensku shemu edukacija po osnovnim školama koje s nestrpljenjem čekaju na svoj termin.

Vrijeme je u ponedjeljak bilo i više nego idealno, što je nama kao provoditelju programa jako bitno jer se program provodi na otvorenom, te nam je iznimno  drago da su djeca  drugih i trećih razreda u ovoj školi nakon svih silnih ograničenja kroz koje su prošli kao i svi njihovi vršnjaci u cijelom svijetu dobili nešto novo, a to je ”Program prometne kulture za najmlađe”

Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog .Teorijski dio je multi medijskog karaktera i traje 45 minuta , gdje učenici  kroz  interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji,  djeca  pod budnim okom naših iskusnih instruktora u pravim mini električnim automobilima imaju  priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, da dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, da na jedinstven način uče o sigurnosti u cestovnom prometu a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice  kojom je rukovodila naša cijenjena  pedagoginja  gđa Valerija Vuković . Ovim putem joj se posebno zahvaljujemo na svestranoj podršci i pomoći u provedbi programa.

Zahvaljujemo se upravi škole, na čelu s ravnateljem  gospodinom  Tomislavom  Narančić za nesebičan doprinos u organizaciji cjelokupne manifestacije.

Posebno nas je radovao ponovni susret s iskusnim učiteljicama razredne nastave, koje su kroz ovaj program uspješno vodile  već tri generacije polaznika.

Veliki im  pozdrav šaljemo s porukom:

uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!

Kako nam je bilo, pogledajte u foto Albumu…

Do sljedećeg susreta,

svako dobro Vam želimo te ugodno i toplo ljeto.

 


Warning: Undefined array key "src" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "dependencies" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87

Warning: Undefined array key "version" in /home/kkponikvehr/jumicar.net/wp-content/plugins/elementor/core/page-assets/loader.php on line 87